ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár ČKA – zpravodaj č. 9 – semifinále a finále

Semifinále a finále.

Po dvouleté přestávce, jednom nedohraném a jednom vynechaném ročníku z důvodů covidové pandemie, se zapíše ročník Poháru ČKA 2021-22 opět mezi dokončené. I když z důvodu zmiňované situace v předchozích letech s poněkud nižší účastí družstev.

Pohár a zlaté medaile si z Prostějova odváží KK Jihlava, když v semifinále jasně přehrála SKK Rokycany a ve finále zdolala Sokol Husovice. Husovice v semifinále porazily Valašské Meziříčí, které si odváží bronzové medaile po výhře nad Rokycany.

V kategorii žen se čtyřnásobné vítězky a mistryně republiky do domácího semifinálového a finálového turnaje neprobojovaly a tak zůstal pohárový trůn uvolněn. Z turnaje zůstalo nakonec jenom torzo, protože Slavia Praha se, pro nedostatek hráček schopných turnaj absolvovat, z turnaje odhlásila. Tak se hrálo jenom jedno semifinálové utkání a následně hned finále.

V semifinálovém utkání vcelku překvapivě přehrála Jihlava Náchod, pro který tak, při neúčasti Slavie, „zbyly“ bronzové medaile. Ve finále už Jihlavě nezůstaly síly na zopakování semifinálového výkonu a podlehla Spartaku Přerov, který se stává vítězem letošního ročníku Poháru ČKA a odváží si z Rosic pohár a zlaté medaile.

Děkuji vám všem za spolupráci a přeji vám, abyste během letních měsíců si co nejlépe užili dovolených a prázdnin a načerpali hodně sil do nové sezony.

Datum: 5. 6. 2022 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda