ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pro-Tec Cup – Pohár ČKA: rozlosování

Již počtvrté pod hlavičkou sponzora Pro-Tec začíná nový ročník Poháru České kuželkářské asociace. První číslo zpravodaje je věnováno, jako vždy, rozlosování soutěže a adresářům kuželen a organizačních pracovníků družstev.

Počet přihlášených družstev nepatrně narostl na 115 oproti loňským sto osmi. Z toho je 19 družstev žen (o 2 méně než v minulém ročníku). Nejvíce mužstev přihlásil Jihomoravský kraj 17, z toho 5 družstev žen. Nejméně, po dvou družstvech přihlásil Moravskoslezský a Liberecký kraj. Poprvé za 7 roků, co Pohár ČKA řídím, není ani jeden kraj, který by nepřihlásil ani jedno družstvo. To platí o mužích. Žádné ženské družstvo, které by se do Poháru přihlásilo, se nenašlo v Pardubickém, Libereckém a Moravskoslezském kraji.

Prostudujte si důkladně rozpis. Jen připomínám: družstvo s vyšším losovacím číslem hraje nejdříve na své domácí kuželně (po dohodě obou soupeřů, se souhlasem řídícího orgánu, může být jinak), obě utkání musí být odehrána do konečného termínu kola, semifinále a finále se bude hrát v jeden víkend, na jedné kuželně. Pro soutěž platí termíny uvedené v losovacím pavouku. Dohodnutý termín je třeba co nejdříve ohlásit e-mailem na adresu uvedenou v rozpisu, na stejnou adresu je povinností domácího družstva zaslat zápis o utkání v den konání utkání (budu tolerovat zápisy zaslané následující den (do 12:00 hod.) po dni, ve kterém se utkání uskutečnilo, pokud toto utkání končilo po dvacáté hodině).

Rozpis je v podstatě shodný s tím loňským. Základní část se bude odehrávat v krajích. Až v posledním kole základní části se střetnou družstva ze sousedních krajů. Počet přihlášených družstev z jednoho oddílu není omezen. Do nadstavbové části jsou nasazeni čtvrtfinalisté minulého ročníku a na počet 16 jsou doplnění nejlépe umístěnými družstvy v loňských dlouhodobých soutěžích. Hráč(-ka) nesmí startovat za dvě a více družstev stejného oddílu. Při uzavřeném hostování musí hrát jen za jedno z družstev oddílu, ve kterém hostuje, bez ohledu na to, jestli už před uzavřením hostování hrál za družstvo mateřského oddílu. Není stanoven začátek jednotlivých kol, ale jenom jejich konec. To znamená, že pokud jsou již známí soupeři (lze zjistit na webu poharcka.kuzelky.cz), mohou odehrát svá utkání, aniž by čekali, až předcházející kolo bude celé ukončeno. Nadstavbová část bude rozlosována až po skončení základní části – platí pro muže. Vzhledem k tomu, že počet družstev žen je menší než 32, není soutěž žen rozdělena na základní a nadstavbovou část. Rozhodčí budou delegováni Komisí rozhodčích k osmifinále, čtvrtfinále a samozřejmě k semifinálovému a finálovému turnaji.

Do nadstavbové části mužů byla nasazena následující družstva: 

  • SKK Rokycany A – vítěz minulého ročníku
  • TJ Sokol Kolín – loňský finalista
  • TJ Valašské Meziříčí A a TJ Spartak Přerov A – loňští semifinalisté
  • TJ Třebíč, TJ Baník Stříbro Klokani (TJ Jiskra Kovářská), KK PSJ Jihlava a SKK Červený Kostelec – Náchod (SKK Náchod) – loňští čtvrtfinalisté
  • TJ Sokol Husovice A, KK Moravská Slávia A, KK Slavoj Praha, TJ Centropen Dačice, HKK Olomouc A, SKK Vrchlabí A, KK SDS Sadská a KK Vyškov – nejlépe umístěná družstva loňských soutěží. Ostatní přihlášená družstva si budou muset vybojovat postup do nadstavbové části v části základní.

Výsledky utkání Pro-Tec Cupu budou stejně jako v minulých sezónách denně aktualizovány (pokud bude odehráno nějaké utkání a pokud dojde zápis) na webu poharcka.kuzelky.cz. Zde bude oznámen i termín utkání ve dni, ve kterém mně bude nahlášen.

Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na webu ČKA www.kuzelky.cz. Zpravodaj bude možné si stáhnou také z výše uvedené adresy (poharcka.kuzelky.cz).

Přeji Vám hodně sportovních úspěchů a Vám i sobě přeji bezproblémovou spolupráci.

Datum: 15. 10. 2014 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda