ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Dorostenecké ligy – první jarní kolo

Po vzoru I. KLM a I. KLZ budou pravidelně vycházet články s informacemi první ligy dorostenců a dorostenek.

1. KLD

První kolo jarní části soutěže nenechalo nikoho na pochybách, že Kutná Hora má ty nejvyšší ambice. Je třeba připomenout, že v minulém domácím zápase vytvořili Kutnohorští nové maximum soutěže 1710 kuželek, v zápase s Hazlovem na tento výkon navázali, když porazili pouze o 8 kuželek méně. Soupeři tak neměli žádnou šanci. Jedinou vyhranou dráhou ze strany hostů se může chlubit Michal Tuček, který navíc v zápase zažil nevídaný zvrat. Po první polovině svého startu měl na kontě 212 kuželek, v druhé půli však doslova vstal z mrtvých a přidal celých 301 kuželek.

Spokojeni mohou být take v Duchcově. Druhý tým tabulky přivítal doma Moravskou Slavii a také zde hosté pocítili ambice domácího týmu. Značný vliv na vývoj zápasu měla úvodní prohra hostujícího Dalibora Dvorníka, poté se hosté jenom vezli.

Trochu překvapení se odehrálo v Zábřehu, kam zavítalo družstvo Českých Velenic, které obvykle nepatří venku k nebezpečným týmům. Domácím nepřálo štěstí v úvodu, a přestože Martin Marek chybu svého spoluhráče napravil, závěr opět přál Velenickým.

Jak nezískat oba body z vyhraného zápasu, tak na to znají recept v Blansku. Takřka v celém průběhu zápasu s Červeným Kostelcem mělo domácí družstvo navrch. Ve chvíli největší konjunktury měli domácí na kontě o 58 kuželek více než hosté. Na posledních drahách úvodní čtveřice a zejména poslední dráhou duelu Jakuba Haresty a Jiřího Jiránka se stav otočil a hosté si odvezli bod.

Derby jihlavských družstev nedoprovázely žádné oslnivé výkony. Přestože šlo o vyrovnaný zápas, výsledek vyznívá jednoznačně pro A družstvo.


1. KLDD

13. kolo, první v jarní části soutěže, znamenalo naprostou hegemonii domácích celků. Kanárek však přišel na svět pouze jeden a to v zápase Zábřehu s Červenými Pečkami, za které nastoupily pouze dvě hráčky, a tak měl domácí tým hodně usnadněné. Zbylá pětice zápasů sice přinesla domácím body, ne však s takovou převahou. Prohrálo také družstvo Jičína, které si to o víkendu namířilo do Šumperka. Domácí holky na domácích drahách ještě letos o body nepřišly. V tomto směru je na tom stejně Valašské Meziříčí. Ten ale mohl o svoji domácí neporazitelnost snadno přijít s Náchodem. Jenže se tak nestalo a vedoucí celek posílil své postavení, teď má náskok už celých 6 bodů. Zatímco jejich situace na čele se zdá být neotřesitelná, o další medaile se strhne velký boj, do kterého zasáhne ještě asi šest družstev.

Datum: 19. 1. 2009 | Sekce: Mládež | Autor: Lukáš Hlavinka