ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár ČKA po prvním kole

Bylo dohráno první kolo základní části Poháru ČKA.

Známe 24 postupujících a k nim se nyní připojí dalších 8 družstev, která postoupila do druhého kola bez boje. Ti se utkají o 16 volných míst v nadstavbové části soutěže. Jak dalece jsou jednotlivé dosažené výsledky překvapující nedokážu posoudit (důvod jsem popsal v minulém čísle zpravodaje) a tak si obrázek musíte udělat sami.

Průběžné výsledky můžete sledovat na webu www.poharcka.wz.cz.

Jsem spokojen se spoluprací s drtivou většinou zúčastněných oddílů. Dostaly se ke mně ale i takové názory, že dělám všechno pro to, abych družstva od účasti v Poháru ČKA odradil. Když se nad tím zamyslíte, určitě dojdete k názoru, že to nemůže být pravda. Proč bych to asi dělal? Jaké důvody by mě k tomu vedly? Právě naopak si myslím, že důvodem k malé účasti (když pominu finanční problémy, které jsou asi nejdůležitější) byla malá a pozdní informovanost v minulosti této soutěže, která byla na pokraji zájmu. Je proto mým cílem podávat okamžité informace a tím zájem o tuto soutěž zvýšit a k tomu potřebuji i Vaši spolupráci. Abych mohl co nejdříve informovat o výsledcích jednotlivých utkání, potřebuji od Vás co nejdříve zápisy z nich. Chápu, že termín pro zaslání zápisů uvedený v Rozpisu soutěže je vhodný pouze pro utkání hraná v sobotu nebo v neděli. Při utkáních hraných ve všední dny večer působí značné problémy, a proto jsem tento termín hned v prvním zpravodaji změkčil na možnost odeslat zápis následující den.

Poněkud méně podstatné je hlášení termínů zápasů. I to ale považuji za důležité a to ze tří důvodů. Je hodně těch, kteří mají o pohárové výsledky zájem, a když znají termín, vědí, kdy mohou výsledek očekávat. Může se také stát (a stává se to), že neúmyslně zapomenete odeslat zápis a připomenout Vám to mohu jen v případě, pokud vím, že se utkání hrálo. Třetí důvod je zatím jenom v oblasti teorie a je tedy nejméně důležitý. Stejně tak jako ligová utkání, může i pohárové utkání navštívit delegát svazu. A aby mohl předseda STK delegáta na utkání vyslat, musí znát jeho termín. Zatím se to asi nestalo a nepředpokládám, že se to v dohledné době stane, ale tato možnost tady je.

A ještě dvě drobné poznámky. Některá družstva, hlavně z nižších soutěží, posílají zápisy na formulářích, které už dávno ztratily platnost. Žádný program pro zpracování pohárových výsledků neexistuje. Pro snadnější a rychlejší zpracování jsem si vytvořil několik maker. Ty ale vyžadují jednotné formuláře a proto Vám platný formulář byl rozeslán spolu se zpravodajem (velká většina družstev ho má a používá ho pro mistrovské svá mistrovská utkání) a ke stažení jsou i zde na webu v sekci „Dokumenty – Formuláře ČKA“.

Nebylo by na škodu, kdybyste k zápisu připojili stručnou charakteristiku utkání. Nemyslím žádná dlouhá slohová cvičení, ale pár postřehů na dva až tři řádky. Takových postřehů, které se nedají vyčíst ze zápisů. To ale nechávám na Vaší dobrovolnosti.

Výsledky jednotlivých utkání a další podrobnosti naleznete ve zpravodaji.

Datum: 30. 12. 2008 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda