ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pátek na mistrovství světa

Čeští zástupci ukončili svoje působení na MS v Bosně a Hercegovině. Po té, co ve čtvrtek vypadli v jednotlivcích a tandemech, skončili dnes i v soutěži sprintů.

Semifinále jednotlivců

Ženy měly na programu „sestrovražedný“ souboj z reprezentace. Jedna dvojice byla čistě srbská a druhá německá. Do finále se probojovala Srbka Livia Santo výkonem 599. Spoluhráčka z reprezentace vybojovala dva setové body, ale porazila o 25 kuželek méně. V druhém duelu byla lepší přemožitelka Lucky Vaverkové ze čtvrtfinále – Corinna Kastner, která si účast ve finále zajistila vítězstvím 3:1 a výkonem 615 poražených kuželek. Druhá z Němek, Ursula Zimmermann, která vyřadila Evu Budišovou, porazila 590.

Mezi muži se odehrály zajímavé bitvy. Skvěle hrající Maďar Norbert Kiss odešel poražen rovněž výborně hrajícím Nicolae Lupu z Rumunska. Ten vyhrál hodně těsně o tři kuželky – 629:626. Druhý souboj pro sebe rozhodl Slovinec Mitja Gornik pěkným výkonem 650 proti 614 druhémy z Maďarů v semifinále Sandorovi Farkasovi. Finále slibuje dramatický souboj mezi oběma borci a diváci se mohou těšit, co jim v sobotu předvedou. O bronz se spolu utkají oba kolegové z maďarské reprezentace.

Zajímavá bude ještě také soutěž kombinace, kde se sčítá nejlepší výkon z hlavní soutěže a nejlepší výkon ze sprintu. O medaili ještě může zabojovat Dana Wiedermannová, která je zatím na čvrté pozici za výkony 631 a 196 kuželek. Na třetí místo ji schází 6, na druhé 7 a na první 20 kuželek. Na pěkném šestém místě se pohybuje i Lucka Vaverková, která ale již svoji pozici vylepšit nemůže, protože ve sprintu skončila v prvním kole.

Dana bohužel ve druhém kole sprintu vypadla s Maďarkou Andreou Bogoly a tak již pohasly všechny naděje na nějaké medailové umístění pro českou reprezentaci.


Čtvrfinále tandemů

Z osmi tandemů prošla do semifinále polovina, tedy čtyři. V sobotu proti sobě nastoupí slovinská dvojice Nada Savic a Mario Culibrk proti Srbům Zorica Barac a Vilmos Zavarko. O druhé místo ve finále budou bojovat Maďaři Gyöngyi Csongradi s Laszlo Karsaiem překvapivě proti italskému duu Adele Ainhauser a Franz Höller.

Datum: 24. 10. 2008 | Sekce: Reprezentace | Autor: Petr Streubel