ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První turnaje PMN jsou za námi

Prvních turnajů se účastnil úctyhodný počet hráček a hráčů. Celkem plných 198 dětí. Nejvyšší výkon 282 kuželek dosáhl hazlovský Pavel Repčík.

Třináctý ročník Poháru mladých nadějí zahájil o víkendu 20. a 21. září 2008 čtyřmi turnaji v Zábřehu, Hazlově, Kosmonosích a Nové Bystřici.

Na to, že nám sezóna teprve začíná, byla účast víc než solidní. Prvního turnaje se zúčastnilo celkem 198 dětí, z toho 76 mladších. I v tomto ročníku se objevilo hodně nových tváří, což ukazuje, že kuželky jsou i pro ty nejmladší stále přitažlivé a prostě mají své kouzlo.

Nejvyšší výkon viděli diváci v Hazlově. Předvedl jej domácí Pavel Repčík a měl hodnotu plných 282 kuželek, což znamenalo i vysoký bodový zisk do celkového pořadí hráčů. Z mladších žáků zahrál výborně v Zábřehu opavský Petr Hendrych (266). Rovných 260 kuželek předvedl v Kosmonosích jičínský Jan Bína. V kategorii mladších žákyň zahrála dobře v Hazlově rokycanská Veronika Wohlmuthová (250). Mezi staršími žákyněmi byl nejvyšší výkon 244 kuželek v podání podbořanské Kristýny Švihlíkové.

Po tomto prvním turnaji neuvádím průběžné pořadí, neboť je zbytečné. Pokud to někoho zajímá, tak si to jistě dokáže spočítat. Průběžné pořadí uvedu až po odehrání 2. turnaje.

Děkuji všem pořadatelům za včasné zaslání výsledků. Zpoždění vydání tohoto zpravodaje bylo způsobeno mou nepřítmmností doma o víkendu. Příště se jistě polepším. Přeji hodně zdaru v dalších kláních a nezapomeňte poslat včas přihlásky pro další turnaj.

Datum: 23. 9. 2008 | Sekce: Mládež | Autor: Jiří John