ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Hodnocení kontrolního srazu dorostu

Prvního kontrolního startu dorostenecké reprezentace ČR se zúčastnili všichni nominovaní hráči a hráčky. Výjimku tvořily omluvy Simony Koutníkové (Duchcov) a Vojtěcha Tulky (Hořice), kteří byli v době srazu na rodinné dovolené. Nahradili je Markéta Jandíková (V. Meziříčí) a Jakub Šplíchal (Blansko).

Sraz byl rozdělen na dvě části. V té první se všichni účastníci sešli ve Valašském Meziříčí, ve středu se pak přesunuli do slovenské Podbrezové, kde příprava probíhala společně s reprezentačními kolektivy Německa a domácího Slovenska.

Po pondělním večerním srazu bylo úterý věnováno dvoufázové přípravě na místní kuželně. Fyzickou část přípravy zajistilo tentokrát plavání a plážový volejbal. Regenerace byla zajištěna v novém moderním krytém bazénu. Ve středu se výprava přesunula do Podbrezové, kde příprava pokračovala společně s výběry Německa a Slovenska. Středa odpoledne byla věnována tréninkům sestav, druhá skupina pracovala na fyzické přípravě. Čtvrtek proběhl v podobném duchu, když klasickou fyzickou přípravu nahradila 11 km dlouhá vysokohorská túra v malebném prostředí Nízkých Tater. Pátek pak byl vyhrazen neoficiálním trojutkáním výběrů jednotlivých kategorií, večer pak proběhl krátký společenský večer s vyhlášením výsledků.

V průběhu celého týdne měli oba trenéři Výrek a Musil dostatek příležitostí k poznání stylů i chování na dráze jednotlivých hráčů a hráček. Každý den proběhlo krátké zhodnocení uplynulých 24 hodin.

Páteční trojutkání bylo pak vyvrcholením celého týdne. V kategorii chlapců dopadlo bohužel bídně a náš kolektiv skončil poslední. Malou omluvou pro chlapce byla jejich nezkušenost, protože všichni byli na podobné akci poprvé. Přesto to nadělalo trenérovi Musilovi spoustu vrásek. Malou náplastí na celkový výkon družstva byl ale výkon teprve 14letého Martina Schejbala (570) a především pak Michala Pytlíka, který se stal vynikajícím výkonem 622 kuželek nejlepším hráčem celého utkání a překonal dorostenecký rekord kuželny v Podbrezové. Zajímavostí je, že seniorský rekord na této kuželně drží jeho otec Roman (699).

Pohled na děvčata byl přeci jenom veselejší. Naše děvčata s přehledem porazila domácí výběr a s favorizovanými Němkami prohrála až v samotném závěru utkání. Zde se velmi projevila přítomnost zkušených hráček (Musilová, Navrkalová, Jandíková), které dokázaly méně zkušené hráčky podržet. Nejlepší hráčkou utkání byla Zuzka Musilová, která rovněž překonala rekord dorostenek kuželny výborným výkonem 584 kuželek. Přesto nebyl trenér Výrek plně spokojen, protože výkon mohl být výrazně vyšší nebýt poslední dráhy (123). Ale ani ostatní hráčky nezklamaly a podaly slušné výkony.

Soustředění bylo velice dobře zabezpečeno jak ve Valašském Meziříčí, tak v Podbrezové, kde pořádající Slovenský kuželkářský svaz připravil pro všechny účastníky perfektní podmínky po všech stránkách. Tím největším plusem pro hráče a hráčky pak byl společný trénink se svými vrstevníky ze Slovenska a především Německa. Získané zkušenosti zcela jistě využijí v další přípravě na květnové MSD 2009, které přivítá právě Německo. Využít je mohou i na nejbližších akcích, kterými je turnaj krajských výběrů v Blansku (6.–7. 9. 2008), kterého se účastní i výběr ČR a především pak v oficiálním mezistátním utkání ČR–Polsko, které se uskuteční ve dnech 24.–26. 10. 2008 v Náchodě.

Dorostenecká reprezentace v Podbrezové
Datum: 30. 8. 2008 | Sekce: Reprezentace | Autor: Petr Dobeš