ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Středočeský výběr vítězí s přehledem

Českotřebovská čtyřdráha se o víkendu 24. a 25. května 2008 stala dějištěm již 3. ročníku Májového turnaje krajských žákovských výběrů.

Organizace byla na výborné úrovni. Domácí oddíl zajistil věcné ceny i drobné pozornosti pro všechny účastníky. V nejlepší formě se ukázali být Středočeši, kteří předvedli výborných 1036 kuželek a zcela bezpečně si odvezli vítězství. Kolínská Vlasta Kohoutová zároveň zahrála nejvyšší výkon v historii turnaje. Takže platný rekord činí 277 kuželek. Mezi chlapci byl nejlepší karlovarský Ladislav Urban s 278 poraženými kuželkami, což znamená vyrovnání stávajícího rekordu.

Osm nejlepších jednotlivců a jednotlivkyň postupovalo do nedělního sprintu. Zde se „vyznamenala“ výprava kraje Vysočina. Své rozhodnutí, že jejich tři (!) postupující děti hrát nebudou, neboť musí odjet, mi sdělili v momentu, kdy jsem přítomné seznamoval s tím, kdo bude v neděli hrát sprint. Výprava tohoto kraje udělala něco podobného již v loňském roce. Také museli odjet, neboť jejich vedoucí měl neodkladné povinnosti. Jestli s tím rozhodnutím byly nadšeny také děti nevim, ale ostatní účastníci nad takovým přístupem jenom kroutili hlavou. Možná by bylo dobré, aby příště kraj našel vedoucího, který nebude muset z jakéhokoliv důvodu odjet. Pochopím, že odjede výprava, která v nedělním sprintu nemá zastoupení. Tak snad příští rok to bude lepší.

Nedělní sprint se hrál v hezké atmosféře. Boje byly skutečně napínavé. Ze čtrnácti odehraných utkání diváci viděli celkem deset rozhodnutí pomocí „sudden victory“. Soutěž byla velice vyrovnaná a rozhodující vliv měla zcela jistě lepší psychika. Někteří papíroví favorité podlehli, někteří postupovali. „Sudden victory“ se hrálo i v sestrovražedném boji obou ústeckých finalistek. Po napínavých bitvách se vítězi stali Martin Schejbal a Kristýna Švihlíková.

Během turnaje jsem obdržel několik dotazů na místa a termíny konání dalšího ročníku Poháru mladých nadějí. Termíny i místa konání jsem již oznámil předsedovi STK ČKA Hanuši Slavíkovi. Pochopitelně oficiální oznámení bude možné podat až po zveřejnění termínového kalendáře. Vše bude na webu PMN na adrese http://pmn.czechian.net.

Práci mi trošku ztěžuje dosud nezaslané potvrzení z někteých oddílů, jejichž žádostem o pořádání turnaje PMN jsem vyhověl. Informaci jsem rozesílal již začátkem května. Potvrzení potřebných údajů jsem dosud neobdržel od TJ Jiskra Nová Bystříce, TJ Jiskra Hazlov, SKK Karlovy Vary, TJ Lokomotiva Tábor, KK MS Brno, TJ Start Rychnov n. Kn., TJ Bižuterie Jablonec n. N., TJ Třebíč, KK Hagemann Opava a TJ Horní Benešov. Věřím, že se jedná o pouhé pozdržení dodání dat, a jmenované oddíly se mi v brzké době ozvou, abych mohl vše zpracovat.

Pro mne osobně tento soutěžní ročník končí. Všem vám přeji hodně zdaru, příjemné prožití prázdnin, dovolených a návrat do dalšího ročníku našich kuželkářských soutěží v plné pohodě a zdraví.

Vítězné družstvo MT 2008

Vítězné družstvo výběru Středočeského kraje: V. Kohoutová, M. Schejbal, L. Vacková a J. Wrzecionko

Datum: 25. 5. 2008 | Sekce: Mládež | Autor: Jiří John