ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Poklad na stříbrném Zadaře

Aneb hon na favorizované Slovinky se nezdařil, ale i tak je z toho parádní výsledek!

Zadar 2008

Když jsem se včera ráno v autobuse po cestě na halu bavil s trenérkou Smrčkovou, osobně jsem si nějaký výsledek tipnout netroufal, neboť z vlastní zkušenosti vím, že se to dost dobře nedá. O to víc mě překvapila trenérka Smrčková, která při našem neformálním předstartovním rozhovoru od začátku v medaili věřila.

Děvčata v pečlivě naplánované sestavě měla jasně rozdané úlohy. Ostřílené Hanka „Vydra“ Wiedermannová s Anetou „Agnes“ Cvejnovou musely turnaj dobře rozjet. Třetí pozici měla vyztužit debutantka MS Jana Račková. Jelikož na čtvrté pozici se většinou tyto turnaje rozhodují, dostala toto místo na starost naše v pravdě nejzkušenější – Lucka „Modelka“ Vaverková. Dravé mládí a drzost Zuzky Musilové, to byly trumfy pro předposlední flek. A nevděčná role dotahováka zůstala na Lence „Mamce“ Hrdinové. Taková byla představa.

Zadar 2008

No a teď skutečnost. Hanka se dlouho nemohla dostat do zápasu, dokonce se v hledišti špitalo o střídání, které by naše holky dostalo do přinejmenším prekérní situace, jelikož byla k dispozici pouze jediná náhradnice. Hanka se ale dokázala zlepšit drahou 178 a nakonec z toho bylo průběžné 2. místo za 571, které děvčata držela v průběhu celé soutěže. Anetě vydržel úsměv na tváři i ve chvílích, kdy se jí dvakrát nedařilo a nakonec se díky drtivé poslední dorážce výkonově hodně přiblížila Hance (566). Jana Račková pak téměř flegmaticky vysekla do té doby druhý nejlepší výkon dne (575) a jelikož Slovinkám nezahrála podle představ Barbara Fidel (599), dělilo obě družstva pouhých 10 kuželek s velice příjemným náskokem na zbytek světa.

Zadar 2008

Jak lehce měla vše na naši stranu zlomit Lucka, tak se jí těžce nedařilo. A to pravděpodobně díky křečovité hře ve stylu: i když se nedaří, tak to tam musím za každou cenu dostat. Tím pádem to naši jedinou legionářku v týmu okrádalo kde mohlo a 568 pak bylo spíše úspěchem. Zuzka nastoupila hned v další rundě a vypadalo to, že jí kuželna sedí. Další dráhy už bohužel nedokázala hrát tak pěkně a musela se pro pondělní večer spokojit s rolí stříbrné čulibrčky na výkon 555. Lenka již před startem věděla, že na Srbky, které byly po celou dobu na bronzu, potřebuje na druhé místo přehodit 535 a pokud by chtěly holky pomýšlet na zlato, musela by navíc porazit poslední Slovinku o 40 dřev. První úkol se jí povedlo s klidem překonat již 10 hodů před koncem a z druhého úkolu se stala mission imposible hned po 60 hodech.

Zadar 2008

Bezprostředně po vyhlášení výkonů hráček poslední rundy propukla oslava stříbra. Na řadu přišlo tradiční poskakující kolečko, objímání, gratulace a také grupenfoto s vlajkou přímo na dráze. Při slavnostním vyhlášení děvčata doslova zářila v porovnání se Slovinkami, na kterých bylo vidět, že se zlatem počítaly už před mistrovstvím, takže o spontánnosti z jejich strany nemohla být ani řeč.

Po cestě na hotel (ve 21:30) pak na všechny dolehla únava z časného ranního vstávání, a tak se místo tradičního oslavného skandování rozhostilo v autobuse až hrozivě hrobové ticho, kterým co chvíli prolétla melodie gratulačních esemesek. Na hotelu si po krátkém přípitku vyhlásili chlapci večerku a děvčatům jejich medailový večírek vydržel jen do doby, než mi komplet snědly moje týdenní zásoby na tousty…

Datum: 20. 5. 2008 | Sekce: Reprezentace | Autor: Jan Kotyza