ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Ohlédnutí za MČR 2008 mužů

Budu stručný – členové našeho oddílu se snažili připravit pro účastníky MČR podmínky odpovídající úrovni této soutěže.

Kuželkářský svátek v Kutné Hoře podpořili i laskaví sponzoři a příznivci tohoto sportu. Jejich zásluhou pak kromě věcných cen pro vítěze měli závodníci k dispozici po celou dobu mistrovství občerstvení ve formě švédského  stolu, v sobotu hráči dostali oběd a v neděli snídani. Ubytování bylo zajištěno pro všechny hráče a jejich doprovody.

Díky finanční pomoci města Kutné Hory byly pro toto mistrovství zakoupeny nové kuželky značky Vollmer Tornádo Plus a nové hrací koule.

Jestli se nám MČR mužů v Kutné Hoře povedlo, nebo ne, nechť to ohodnotí a okomentují sami účastníci soutěže. Z pohledu ředitele mistrovství bych chtěl poděkovat všem hráčům za férový a sportovní přístup k soutěži, rozhodčím Vítězslavu Vyhlídalovi, Bohumilu Šaníkovi a hlavnímu rozhodčímu Liboru Novákovi za perfektní řízení soutěže. Pro diváky muselo nedělní finále být atraktivní také tím, že hlavní rozhodčí při představování jednotlivých hráčů měl o každém připraveno několik faktických dat a perliček z jejich sportovního života a samotní hráči se pak přítomným divákům představili svými největšími sportovními úspěchy.

Ve finále pak v první čtveřici skvěle hrající Aleš Košnar z KK SDS Sadská se z dvacátého místa probojoval až na devátou příčku, v pohodě hrající Michal Markus z KK Hagemann Opava pak z 18. místa poskočil na místo šesté.  Ve druhé čtveřici Viktor Pytlík z TJ Sokol Kdyně nejlepším finálovým výkonem 637 kuželek dosáhl ze šestnáctého místa až na bronzovou medaili, Josef Bartoš z TJ Třebíč postoupil ze 14. místa na čtvrtou pozici a Jiří Hetych z  TJ Loko Česká Třebová z 15.místa na místo desáté. Ve třetí čtveřici Milan Wagner z divizní TJ Sokol Plzeň V. postoupil z desátého místa na místo sedmé. V předposlední čtveřici Milan Svoboda z KK Moravská Slavia Brno postoupil o jednu příčku ze šestého na páté místo. V poslední finálové čtveřici byl pro diváky nejnapínavější a nejatraktivnější duel mezi po kvalifikaci vedoucím Igorem Búrikem a druhým Michalem Jiroušem z SKK Primátor Náchod. Po třech drahách vedl Igor Búrik celkově o 23 kuželek a už se zdálo, že je o mistru rozhodnuto. Michal Jirouš ale souboj o mistra ČR ještě zdramatizoval, ale poslední dráhu vyhrál „jen“ o 21 kuželek (98+72) a tak pouhé 2 kuželky mu chyběly k obhájení mistrovského titulu. Ten pro letošní rok patří po zásluze po odvedeném výkonu v Kutné Hoře Igoru Búrikovi z KK Slavoj Praha.

Fotodokumentace z tohoto mistrovství je k nahlédnutí na stránkách:

Těšíme se na další sportovní setkání v Kutné Hoře.

Jiří Halfar, předseda oddílu kuželek TJ Sparta Kutná Hora a ředitel mistrovství

Datum: 20. 5. 2008 | Sekce: Mistrovství ČR | Autor: Jiří Halfar