ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Nedělní finále U14 a U18 – shrnutí

Nedělní finále se hrálo na 120 hs a postoupili do něj všichni naši reprezentanti.

Zadar 2008

Výkon z kvalifikace se do finále nezapočítával, a tak každý nastupoval s čistým štítem a rovnocennými šancemi na úspěch, čehož někteří náležitě využili. Malou perličkou je, že kategorie U14 zde po celou dobu hrála menšími koulemi, což byla pro naše žáčky nezvyklá situace, neboť v PMN hrají již s dospěláckými.

Holkám tentokráte přidělená startovní čísla sbalil s sebou trenér Dobeš již večer před startem a díky tomu se mohly stoprocentně soustředit jen na svojí hru.

Zadar 2008

Karolína si po včerejším stříbru udělala 3. místem další radost! Celou hru byla dost nervózní, neboť předchozí dny prázdné hlediště zaplnily již od rána dorazivší výpravy juniorů. I přesto hrála velmi soustředěně a celou hru sahala dokonce po stříbru. Bohužel nedokázala na 5 hodů přelézt devítku po otevření fankami a tak je z toho „jen“ bronzová.

Kamila Šmerdová také bojovala, ovšem možná až příliš horlivě a to jejímu výkonu neprospělo. I přesto je 5. místo za 549 solidním umístěním, což ale neznamená, že Kamča neměla na víc…

Zadar 2008

O další medailovou bombu se postaral mladý vypravěč vtipů a glosař Martin Schejbal. Od začátku svého startu bylo vidět, kdo že si v nedělním dopoledne přišel na dráhy pro medaili. Svůj výkon neustále stupňoval a nebýt poslední dorážky 33, kde už možná zapracovalo sebeuspokojení, mohla mladá naděje ze Sadské pomýšlet i na 600. Nakonec mu 570 zajistilo stříbrnou medaili. O zlato přišel v posledních 2 hodech.

Radim Metelka do svého startu vlétl jak Ema do Čech a vypadalo to velice nadějně, jenže pak přišly na řadu slabší chvilky v plných a když se ještě jeho soupeři dokázali vybičovat k opravdovým finálovým výkonům, zbyla na něj ona nepopulární brambora. Doufejme, že si Radim svoje lepší výkony schoval pro nadcházející MSJ.

Zadar 2008

Během závěrečného předávání medailí byly také předány diplomy za umístění v poháru národů. To bylo určeno na základě součtů výkonů obou hráčů v párech a finále, odděleně pro kategorii U14 a U18. ČR i zde sbírala ocenění. V obou kategoriích se umístili naši zástupci shodně na 3. místě. Lze tak konstatovat, že jsme opět potvrdili příslušnost ke světové špičce. Osobně si myslím, že hlavně v žákovské kategorii se ukázalo, jakou výhodu má naše mládež v podobě pořádání PMN. Tím ovšem nechci vyvolat dojem, že souhlasím s přetěžováním mládeže, jakého jsme byli svědky na této akci.

Dnes kolem sedmé večerní bude otevřeno slavnostním zahájením mistrovství světa juniorů za účasti všech družstev a první naše hráčka se na drahách haly Mocire představí již zítra v 9:10. Celá soutěž juniorek bude samozřejmě sledována on-line na stránkách ČKA, takže pokud se v práci budete nudit, vřele doporučuji www.kuzelky.cz! ;)

  • Finále žáci U14 – výsledky (PDF, 22 kB)
  • Finále žákyně U14 – výsledky (PDF, 21 kB)
  • Finále dorostenci U18 – výsledky (PDF, 22 kB)
  • Finále dorostenky U18 – výsledky (PDF, 21 kB)
Datum: 18. 5. 2008 | Sekce: Reprezentace | Autor: Jan Kotyza