ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Utkání ligových hvězd Česko–Slovensko 21,5:20,5

V sobotu 15. 12. se uskutečnila v Blansku akce s názvem „Utkání ligových hvězd“, ve kterém proti sobě nastoupili zástupci českých a slovenských ligových soutěží. Česko zvítězilo nejtěsnějším možným rozdílem 21,5:20,5 bodu.

Utkaní ligových hvězd Česko–Slovensko

Utkání to bylo opravdu velmi netradiční. Hlavně jeho prostřední část v podobě dovednostních soutěží dostala početné blanenské publikum do varu. Záměrem pořádání utkání nebylo hledat nadějné reprezentanty, ale netradičně a přesto důstojně oslavit 70. výročí organizovaného kuželkářského sportu a připravit zajímavou akci pro kuželkářské fanoušky. Utkání v Blansku sledovalo asi 150 diváků.

Škoda jen, že na české straně, v případě mužů, se omluvili nejlepší ligoví hráči ze zdravotních nebo pracovních důvodů. Sestava českého výběru tak musela být doplněna hráči, kteří byli ochotni do utkání nastoupit. Zůstává otázkou, co by bylo motivací pro nejlepší hráče na takovou akci přijet, když někteří z nich nepřijeli osobně ani pro cenu za umístění v anketě o nejlepší české kuželkáře.

Samotnými aktéry utkání byla akce hodnocena jako zajímavé zpestření konce roku a slovenská strana přislíbila v příštím roce odvetné utkání na Slovensku.

Datum: 19. 12. 2007 | Sekce: Zajímavosti | Autor: Michal Maryška