ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár mladých nadějí pokračoval…

Soutěž pokračovala druhým turnajem, který se hrál v České Třebové, Dačicích, Duchcově a Vsetíně. Účastnilo se celkem 212 dětí.

Ještě než budu komentovat výkony v 2. turnaji, musím upozornit, že při prvním turnaji v Kutné Hoře v kategorii starších žáků došlo k chybnému zapsání výkonů hráčů Hylvát Vencla a Stejskala, a to vzájemným prohozením zápisů jejich druhých třicítek. Správně docílil Vencl výkonu 219 a Stejskal výkonu 216 kuželek. Pro ty, kteří hlídají i body jednotlivců uvádím správné pořadí. Opravy jsou pochopitelně již promítnuty do celkového průběžného pořadí po dvou turnajích.

A jak se dařilo nejmladším kuželkářům v tomto turnaji?

V kategorii mladších žákyň nebylo dosaženo žádných převratných čísel. Nejvyšší výkon 244 kuželek předvedla v Dačicích Hana Vrecková. Hranice 230 kuželek pak byla překonána již pouze dvakrát. Jejich mužským protějškům se dařilo podstatně lépe. I v tomto případě padl nejvyšší výkon v Dačicích v podání domácího Tadeáše Bartoně a měl hodnotu 262 bodů. V České Třebové pokořili hranici 240 kuželek ještě Adam Bělaška ze Zábřehu a Martin Daněk z Blanska.

Starší žákyně a žáci dokazují, že nám snad mezi nimi rostou skutečné talenty. Uznání nejvyšší zaslouží zcela jistě parádních 277 kuželek v Duchcově v podání Mileny Haškové z SKK Karlovy Vary. Hranici 270 bodů dokázaly překonat na kuželně v České Třebové také domácí Klára Pekařová (272) a neratovická Lenka Vacková (271). Kvalitní výkon 268 kuželek předvedla i jihlavská Karolína Doubková v Dačicích.

Mezi staršími žáky kraluje výkon Martina Sedláře docílený na kuželně v České Třebové a má hodnotu plných 283 kuželek. Je to zároveň i nejvyšší výkon tohoto soutěžního ročníku. Jinak byla ještě pětkrát pokořena hranice 250 bodů. Většinou opět v České Třebové.

Podrobnosti na webu PMN na adrese http://pmn.czechian.net

Datum: 22. 10. 2007 | Sekce: Mládež | Autor: Jiří John