ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár ČKA zamířil do finále

Letošní ročník se blíží ke konci, zbývá sehrát poslední duely – finále.

U mužů poprvé po pěti letech bude znám jiný vítěz než KK MS Brno nebo trojnásobný vítěz SKK Primátor Náchod. U žen se do finále probojovala děvčata z SKK Jičín a Sokola Kolín.

V kategorii mužů byla obě semifinále velmi napínavá. V prvním doma suverénní MS Brno opět nezaváhala, PSJ Jihlavu sice poráží cca o 100 kolků, ale slušný výsledek si odváží hosté především díky šestistovkovým výkonům Honzy Kotyzy a Robina Parkana. Jihlavští doma nic neponechávají náhodě a posilují svůj kádr o letošního mistra republiky juniorů Zdeňka Dvořáka a zaskočí obhájce poháru natolik, že jej převálcují rozdílem třídy.

Druhé semifinále začíná v Neratovicích. Letošní překvapení soutěže pokračuje ve výborných výkonech a poráží Českou Třebovou A. Senzace je na spadnutí. Ovšem Lokomotiva doma zahrát umí a potvrzuje to jasným vítězstvím. Hosté se nemají za co stydět, celou soutěží prokazovali výborné, nikoliv náhodné výkony a zaslouženě si vybojovali bronzové medaile. Česká Třebová si na třetí pokus zajistila účast ve finále poháru ČKA.

U žen se dočkáme zajímavé podívané – do finále se dostala zkušená děvčata z Kolína (vítězky 2. ročníku PCKA) a loňské finalistky z SKK Jičín. Obě družstva si poradila jasně se soupeřkami až na druhé jmenované, kde v prvním utkání ve Zlíně těsná prohra o jeden kolek dávala šanci zlínským děvčatům na postup do finále. To kolínská vyhrála obě utkání i když těsně.

Datum: 3. 6. 2007 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Martin Bilíček