ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Hodnocení MČR seniorů 2007

V sobotu 12. května se na kuželně v Třebíči konalo MČR v kategorii senioři. Tohoto mistrovství se zúčastnilo všech 36 nominovaných hráčů a v devítihodinovém kuželkářském maratonu se bylo opravdu na co dívat.

Mistrovství České republiky seniorů 2007Los mistrovství svedl hned do první čtveřice kandidáty na případné vítězství. Domácímu Daliboru Langovi a Václavu Zajícovi z Centropenu Dačice se nedařilo a tak roli favorita potvrdil pouze obhájce loňského titulu Jaroslav Slabák, který šel výkonem 577 do čela pořadí. V první čtveřici se představil ve velmi dobrém světle Ladislav Zemánek z Tesly Pardubice. Nevydržel však se silami a po výpadku na poslední dráze, kde nahrál pouhých 119 kuželek skončil své účinkování výkonem 560.

Mistrovství České republiky seniorů 2007Ve druhé čtverce domácí Josef Bartoš po výborně zahrané první šedesátce 306 ve druhé polevil, ale i tak celkově 589 stačilo na první místo. V dalších čtveřicích se pak dlouho nic podstatného neudálo. Čekalo se na výkon Petra Nečase z ČKD Blanska, kterému se v Třebíčí vždy dařilo. Tentokrát nepodal očekávaný výkon a skončil v poli poražených. Vzrušení do hlediště přinesl až v páté čtveřici hrající František Tesař ze Sparty Kutná Hora. Svým výkonem atakoval čelní pozice. Po nejlepší dorážce za všech zúčastněných 241 a špatných plných, které byly naopak třetí nejhorší, se posunul o tři kuželky za Jaroslava Slabáka na třetí místo výkonem 574.

Mistrovství České republiky seniorů 2007Odpolední program v dalším průběhu mistrovství pak přinesl řadu průměrných výkonů, které neměly šanci promluvit do pořadí na vedoucích místech a již se zdálo, že vše zůstane beze změn. Opak však byl pravdou. V poslední čtveřici podal výborný výkon Jan Miškovský z Jiskry Hazlov. Po vyrovnaném výkonu na všech čtyřech dráhách nakonec výkonem 580 obsadil vynikající druhou příčku a jak sám po absolvování startu uvedl "Dosáhl jsem svého nejlepšího kuželkářského výsledku, na který jsem mnoho let čekal".

Mistrovství České republiky seniorů 2007Na závěr mistrovství po odeznění státní hymny při závěrečném ceremoniálu předali pořadatelé malou upomínku na toto mistrovství nejstaršímu účastníkovi panu Jaroslavu Petráňovi z Fezka Strakonice, který výkonem 528 obsadil nádhernou osmnáctou příčku. Tři nejlepší hráči pak kromě medailí obdrželi i hodnotné ceny.

Děkuji tímto všem hráčům za vytvoření příjemné a přátelské atmosféry a všem pořadatelům za bezproblémový průběh celého místrovství. Velký dík patří také všem sponzorům.

Datum: 3. 6. 2007 | Sekce: Mistrovství ČR | Autor: Jaroslav Kupa