ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Olomouc rekordní

Finále letošního, již jedenáctého, ročníku Poháru mladých nadějí vyvrcholilo v sobotu 14. dubna na osmidráze v Olomouci. A skutečně také vrcholem bylo.

Rekordním výkonem 296 kuželek se prezentoval Matěj Konvičný z Valašského Meziříčí, který mu přinesl plných 60 bodů a zajistil postup z pátého místa až na vrchol – 1. místo v celkovém pořadí.

V kategorii mladších žáků ukázal oderský Marek Frydrych, že umí a parádních 294 kuželek mu zajistilo také prvenství v této kategorii.

Mezi staršími žákyněmi zahrála nejlépe kolínská Hana Šeborová a 272 poražených kuželek jí nakonec stačilo na postup ze čtvrtého místa průběžného pořadí na druhé místo. První příčku v celkovém pořadí vybojovala po zásluze Aneta Reiterová z Kosmonos.

Mladší žákyně Jitka Vacková, shodou okolností také z Kolína, uhlídala vynikajícím výkonem 297 kuželek svoji první pozici po šesti turnajích, a naznačila, kde že nám to vyrůstají nové hvězdičky.

Nejen výše zmíněné výkony, ale i ty další patří skutečně ke špici letošního ročníku. Je to jistě potěšující a snad i příslibem lepší budoucnosti pro české kuželky.

Poděkování zaslouží bezesporu pořádající Hanácký kuželkářský klub, který se po organizační stránce ukázal v tom nejlepším světle, a tak o místu konání finále příštího, již dvanáctého ročníku, jistě není pochyb. Pro děti zajistil i pozornosti prostřednictvím sponzorů. Velice příjemné bylo zaplněné olomoucké hlediště. Myslím, že tolik diváků se nesejde ani na případném finále „play-off“ naší nejvyšší ligové soutěže, pokud se někdy v budoucnosti uskuteční. Finále Poháru mladých nadějí už chybí jenom televizní kamery. Jistě by si to zasloužilo. Beze zbytku splnil svůj úkol i delegovaný sbor rozhodčích.

Na závěr připomínám, že prvních třináct v celkovém pořadí PMN kategorie starších žákyň a starších žáků, má automaticky zaručenu účast na mistrovství ČR 2007. Děvčata se utkají 5. května v Podbořanech a chlapci týž den na čtyřdráze v Jihlavě. Rozpisy těchto mistrovství si můžete stáhnout z webu ČKA. Všem přeji hodně zdaru na závěrečném vyvrcholení tohoto soutěžního ročníku a těším se na shledanou na podzim v 12. ročníku PMN.

Dovolím si ještě připomenout, že pokud by se někdo nemohl účastnit mistrovství ČR, aby mě vyrozuměl, a já mohl uvědomit dalšího hráče či hráčku celkového pořadí.

Datum: 15. 4. 2007 | Sekce: Mládež | Autor: Jiří John