ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár mladých nadějí – 5. turnaj

Pátý turnaj byl ve znamení velice kvalitních výkonů. V Přerově diváci shlédli vůbec nejvyšší výkon letošního soutěžního ročníku. Nejvíce to padalo v Přerově a České Třebové.

Kategorie mladší žáci a žákyně

V Přerově docílil oderský Marek Frydrych 291 kuželek, což je nejvyšší výkon této kategorie v letošním roce. V České Třebové pak jesenický Martin Zavacký zahrál výborných 283 kuželek. Nelze nezmínit, v Rokycanech jistě kvalitních, 272 kuželek v podání hazlovského Pavla Repčíka. Konstatuji, že všichni patří ke špičce průběžného pořadí, a tak se jistě můžeme těšit na jejich vzájemný souboj ve finále v Olomouci.

Z děvčat zahrála výborně hazlovská Linda Utikalová v Rokycanech, když porazila 263 kuželek, což je zároveň druhý nejvyšší výkon tohoto soutěžního ročníku. Hranici 250 kuželek pokořila ještě kolínská Jitka Vacková v Jihlavě a šumperská Michaela Mokrošová v Přerově.

Kategorie starší žáci a žákyně

Opavský Ondra Bednář zahrál zcela nečekaně třetí nejvyšší výkon letošního ročníku v Přerově, který má hodnotu 284 kuželek. Zajimavostí je, že tento žák v předchozích turnajích získal pouhých 7 bodů za výkon 197, 210, 213 a 182 kuželek. Zisk 38 bodů jej tak katapultoval na 23. příčku průběžného pořadí a od postupového místa jej dělí 15 bodů. Hranici 270 kuželek ještě překonal v Přerově rýmařovský Michal Dočkálek, v České Třebové náchodský Pavel Trudič a v Rokycanech domácí Michal Wolhmuth.

V Přerově se sešli pohromadě tři hráčky z čela tabulky průběžného pořadí a nenechaly nikoho na pochybách, že kuželky hrát umí. Sedlnická Martina Janyšková 276, šumperská Nikola Tatoušková 272 a Klára Zubajová z Valašského Meziříčí 263 kuželek. Jedná se o 3., 4. a 5. nejvyšší výkon letošního ročníku. Solidní výkon předvedla v Jihlavě domácí Eva Rosendorfská (259), kterou 23 bodů ji posunulo až na 14. místo, a v Rokycanech Aneta Reiterová (256), která si tak nadále udržuje kontakt s vedoucí špičkou průběžného pořadí.

Všem pořadatelům si dovoluji poděkovat za včasné zaslání výsledků. Vzhledem k tomu, že se hrálo ještě v neděli vychází zpravodaj až dnes. Ze strany pořadatelů nebyly hlášeny žádné problémy.

Nezapomeňte, že termín pro podání příhlášky na 6. turnaj, který se hraje v Třebíči, Rychnově n. Kn., Rýmařově a Podbořanech, je již 24. únor 2007.

Datum: 21. 2. 2007 | Sekce: Mládež | Autor: Jiří John