ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Veřejnost zvolila Lucii Vaverkovou

Nejvýraznější postavou brněnského slavnostního večera se nestal překvapivě Jan Kotyza, ale krásná žena a nejlepší Kuželkářka roku 2006 – Lucie Vaverková. Kuželkářské hvězdě České republiky 2006 zaslalo svůj hlas celkem 89 hlasujících.

Když primátor města Brna Roman Onderka otvíral obálku se jménem nové Kuželkářské hvězdy měla Lucie Vaverková toho večera už za sebou dvě vítězství a žádné další už neočekávala. Těsně po vyhlášení nám řekla „tohle vítězství jsem opravdu neočekávala, mým favoritem byl Honza Kotyza, který byl ze všech absolutně nejlepší, a to co loni dokázal je něco neuvěřitelného“, šťastná pak dodala „všem kteří mi poslali hlas moc děkuji a vážím si jejich důvěry“.

Lucie Vaverková (21 let) je odchovankyně klubu KK Danstav Rosice. Po dvou titulech v nejlepším českém klubu KK Slavia Praha zamířila po skončení loňské sezóny do rakouské nejvyšší soutěže, kde hájí barvy klubu SPG Oberpullendorf/Lackenbach. Za svojí kariéru získala na MS dorostu a juniorů celkem 10 medailí (2–4–3). Je držitelkou českého rekordu výkonem 655, kterého dosáhla na MS juniorů v Bolzánu v soutěži jednotlivců. Za úspěchy Lucie stojí nejen její odhodlání a tréninková píle, ale výraznou měrou se na nich podílí i její otec a osobní trenér Josef Vaverka.

Po kritice v loňském roce se VV ČKA rozhodl změnit pravidla ankety Kuželkářská hvězda ČR 2006. Při nové volbě už neexistovalo omezení v počtu nominovaných hráčů, ale bylo možné hlasovat pro jakéhokoliv člena ČKA. Další změnou bylo, že hlasující mohl zaslat hlas pouze jednomu členovi ČKA. Hlavně díky této druhé změně přišlo několik desítek neplatných hlasů. Určitě je velká škoda, že do ankety přes provedené změny přišlo jen 332 platných hlasů (v 1. ročníku – 362 hlasů).

Celkové pořadí ankety Kuželkářská hvězda ČR 2006
1. Lucie Vaverková SPG Lackenbach (AUT) 89 hlasů
2. Jan Kotyza KK PSJ Jihlava 48
3. Pavlína Keprtová KK Zábřeh 47
4. Jaroslav Vymazal KK Šumperk 35
5. Dana Wiedermannová KK Zábřeh 16
6. Václav Rypel TJ Třebíč 14
7. David Volek TJ Valašské Meziříčí 10
8. Jan Bernatík KK MS Brno 8
9. Milan Kabelka TJ Centropen Dačice 7
  Petr Mika KK MS Brno 7
Datum: 10. 1. 2007 | Sekce: Ostatní | Autor: Michal Maryška