ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Desáté kolo ligových soutěží

Náchod má už čtyřbodový náskok, protože Jihlava a MS Brno ztratily doma bod a Slavoj v dohrávce dokonce oba. Slavia ztrácí na vedoucí Zábřeh 3 body, ale má stále ještě odložené utkání s Konstruktivou k dobru.

První liga mužů

Na Slavii bylo dohráno přerušené utkání Slavoj – Tábor a tak se v tabulce srovnal počet odehraných utkání. Náchod má už čtyřbodový náskok, protože Jihlava a MS Brno ztratily doma bod a Slavoj v dohrávce dokonce oba.

Náchod hostil předposlední Zábřeh. Splnil svou domácí normu, zatímco Zábřeh byl ze všech dosavadních soupeřů nejhorší. Tři jeho hráči se zařadili mezi šest nejhorších výkonů letos v Náchodě dosažených. Naopak opět zářil Michal Jirouš. Prvních pět náchodských výkonů patří právě jemu. Nikdo jiný se zde ještě nedostal přes 620 poražených kuželek.

Moravská Slavia zamíchala sestavou a poprvé doma neporazila více než 3600 kuželek. I tento výkon je lepší, než nejlepší výkon zde hostujícího družstva. Nejvíce se tomuto výkonu přiblížil poslední soupeř, Česká Třebová a odváží si za to bod. Nevzdala se ani když už prohrávala 2:0 a o 92 poražených kuželek.

Jihlava ztrácí dech? Druhý nejslabší domácí výkon znamená ztrátu dalšího bodu. Letošní posily Přerova, Jiří Staněk a Dalibor Matyáš se stávají oporami družstva, i když to tak z počátku sezóny, hlavně u Matyáše, nevypadalo. I ten jeden bod zachránila Jihlava až v samotném závěru utkání.

Tábor hostil poslední Dačice a ty se ujaly vedení 0:2. Ani dobře hrající Václav Zajíc ale nedokázal zabránit v obratu ve vývoji střetnutí. Výborný byl, jako ve většině domácích utkání, a nejen v nich, Pavel Petrů.

Že by to na Slavii po opravě začalo méně padat. V dramatickém utkání nejslabší domácí výkon Slavoje na Opavu ještě stačil.
V nedělní dohrávce velmi podobný výkon Slavoje na Tábor už ne. Tábor popřel předchozí tvrzení o změněné padavosti a dosáhl nejlepšího výkonu z hostujících družstev a Pavel Petrů vyrovnal nejlepší zdejší výkon sezóny.

Svými výkony příliš neoslnila obě družstva v utkání Luhačovice-Loučovice. Luhačovice jen těsně překonaly své domácí minimum a Loučovice zde byly ze všech hostů nejslabší. Nejnižšího luhačovického výkonu sezóny dosáhl Petr Kudláček. Střídající soupeři toho ale příliš nevyužili.

První liga žen

Slavia ztrácí na vedoucí Zábřeh 3 body, ale má stále ještě odložené utkání s Konstruktivou k dobru. Skvělého rekordu na kuželně Konstruktivy dosáhl Jirkov. I Vsetín se postaral v sobotním utkání o rekord vlastní kuželny, i když tentokrát ho nebylo až tak potřeba.

Zábřeh zahrál pod svými možnostmi a toho využily přerovské ženy, aby vedoucí družstvo na jeho kuželně řádně potrápily. Ještě 60 hodů před koncem hostující tým vedl.
Přesuny v sestavě se Slavii neosvědčily. Poprvé doma pod 3200 kuželek a hodně starostí s nováčkem soutěže, Kolínem. Ten umazával ztrátu a před poslední třicítkou prohrával o pouhé 3 kuželky.

Nedělní dohrávka s druhým z nováčků, Vsetínem, už vyšla Slavii lépe. Vsetín porazil o několik kuželek více než Kolín a odejel se zcela jasnou porážkou. I když… Bývali jsme zvyklí, že po první čtveřici vedla Slavia (ve stejném složení úvodní dvojice) tříciferným rozdílem. Tentokrát 1:1 a o jedinou kuželku.

Jičín hostil Blansko a po mírně nadprůměrném výkonu definitivně rozhodl až v poslední čtveřici. To jej posunulo už na třetí příčku tabulky. Druhého nejlepšího jičínského výkonu dosáhla Martina Tomášková.

Jirkovské ženy asi někdo polil živou vodou. Sbírají body i venku a tentokrát dokonce za výrazně překonaný rekord na Konstruktivě. Nejlepší výkon na zdejší kuželně vyrovnala Jiřina Kařízková a druhý nejlepší výkon vyrovnala Renata Rybářová a další dvě jirkovské ženy, Jitka Jindrová a Jana Hrouzová, se vsunuly do „top twenty“ na Konstruktivě.

Náchodské ženy nejdou ve stopách mužů. Po vcelku solidním začátku sezóny se stále tabulkou propadají. Tentokrát nestačily v domácím prostředí na mírně nadprůměrně (ve vztahu k náchodské kuželně) hrající Šumperk.

Vsetín hostil v sobotním utkání Kroměříž. Ta v současnosti disponuje velmi úzkým kádrem kvalitních hráček. Polovina hráček hostí se zařadila do první třetiny vsetínského žebříčku, druhá polovina do samotného závěru (mezi 6 posledních). Výkon hostí byl o 140 kuželek nižší, než doposud nejnižší výkon ve Vsetíně. To nemohlo na domácí družstvo samozřejmě stačit, zvláště když to překonalo rekord kuželny..

Datum: 3. 12. 2006 | Sekce: První liga | Autor: Jindřich Svoboda