ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Šesté kolo ligových soutěží

Až teprve Tábor zastavil Jihlavu. Nesesadil ji však z vedoucí příčky a tak se Jihlavští budou kochat pohledem z výšky ještě minimálně téměř tři týdny. Ženy lámou rekordy kuželen. V tomto kole jich bylo překonáno šest. Po dohraném, odloženém utkání 5. kola se do čela znovu posunul Zábřeh.

První liga mužů

Až teprve Tábor zastavil Jihlavu. Nesesadil ji však z vedoucí příčky a tak se Jihlavští budou kochat pohledem z výšky ještě minimálně téměř tři týdny. Utkání bylo po dvě třetiny poměrně vyrovnané, až teprve Pavel Petrů, druhou letošní táborskou šestistovkou, definitivně rozhodl, že body zůstanou v Táboře. Náchod po nejslabším letošním domácím výkonu se hodně zapotil s dobře hrající Opavou. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou a poslední třicítka se začínala od nuly. Zde zaváhal Jiří Hendrych a bylo rozhodnuto. Moravská Slavia odvedla svůj stabilní domácí výkon a na ten loučovický nováček neměl. Už po první části prohrával o 136 kuželek a bylo v podstatě rozhodnuto. Slavoj zavítal do Luhačovic a ty na něj vytáhly výkon na hranici rekordu kuželny. Hned v úvodu Jiří Kudláček, třetím nejlepším výkonem soutěže, zaostal pouhou kuželku za rekordem kuželny. Slavoj našel kvalitního náhradníka, Bystrika Vadoviče. I při svém druhém startu byl nejlepším hráčem svého družstva. Také Česká Třebová zahrála v tomto kole velmi dobře. Iniciativu Přerovu přenechala jen v první části utkání. Daleko nejlepší letošní výkony na zdejší kuželně předvedli přerovský Jiří Staněk a domácí Pavel Vymazal. V Zábřehu se utkala družstva, která uzavírají tabulku. Šlo o to, v jakém pořadí ji budou uzavírat po tomto kole. Zábřeh pokračoval ve zlepšených výkonech a dokonale využil domácího prostředí. Dačice v předchozích kolech odehrály venku tři velmi vyrovnané zápasy. Tentokrát nestačily. Průměrný počet poražených kuželek se v tomto kole poprvé přehoupl přes 3400 (3421).

První liga žen

Ženy lámou rekordy kuželen. V tomto kole jich bylo překonáno šest. Po dohraném, odloženém utkání 5. kola se do čela znovu posunul Zábřeh. V sobotním utkání, i přes výpadek Marty Flídrové, která nahradila Jitku Killarovou, bezpečně vyhrál ve Vsetíně. Vsetínskému družstvu nestačil ani nejlepší domácí výkon. Nedělní dohrávka se Jičínu v Zábřehu příliš nevydařila a tak body byly pro domácí družstvo celkem snadnou kořistí. Slavia hostovala v Jičíně a znovu se zde zapsala do rekordních tabulek, družstvo i Růžena Smrčková v jednotlivkyních. Domácí v závěru stahovali, ale marně. Přerov hrál v Chomutově proti domácímu Jirkovu a příliš zde nepřesvědčil. Domácí družstvo zahrálo velmi dobře a překonalo rekord chomutovské kuželny. Rekord kuželny překonala i doposud málo známá domácí hráčka Renata Rybářová. Konstruktiva se zatím velmi dobře vyrovnala s odchodem tří hráček základního kádru a drží se v první polovině tabulky. V tomto kole družstvo překonalo rekord kuželny. Blansko dokázalo udržet vyrovnaný stav jen do poloviny utkání. Kolín se stal nejlepším družstvem kola a Zdeňka Dejdová dosáhla nejlepšího výkonu kola. To přineslo Kolínu první prvoligovou výhru. Náchod po výborném začátku sezóny se už přesunul tam, kde jsme byli zvyklí ho vídat v uplynulém ročníku. Také v Šumperku padl čtrnáct dní starý rekord kuželny. Kroměříž dokázala udržet poměrně vyrovnaný stav do dvou třetin utkání, potom přišel výkon, který má k prvoligovému daleko a nebylo co řešit.

Datum: 16. 10. 2006 | Sekce: Výsledkový servis | Autor: Jindřich Svoboda