ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Evropský pohár: Zábřeh obhájil loňské páté místo

Ve dnech 3.–7.10.2006 se konal Evropský pohár družstev v Rumunsku ve městě Hunedoara, kterého jsme se zúčastnili spolu s dalšími 7 evropskými družstvy. Do Rumunska jsme odjeli v této sestavě: trenér – Luděk Keprt, hráčky – Pavla Keprtová, Jitka Killarová, Katka Mísařová, Hela Sobčáková a Dana ml., Dana st., Hana Wiedermannovy.

V úterý jsme vyrazili na cestu a naše tajné přání bylo postoupit mezi 4 nejlepší družstva. To se však nepodařilo a Zábřeh skončil těsně před branami. Pojďme, ale pěkně od začátku.

Po zdlouhavé cestě jsme měli den na aklimatizaci a mohli se připravit na následující důležitý den. Ubytování bylo skvěle vybrané, neboť bylo pár metrů od kuželny. Hrálo se na kuželně v Cinsicu, na materiálu od firmy Vollmer a kuželna vypadala, že bude velice těžká a citlivá, což se potvrdilo. V úterý večer nám trenér Luděk Keprt sdělil sestavu, v jaké bychom měli nastoupit: Dana Wiedermannová ml., Hana Wiedermannová, Pavlína Keprtová, Jitka Killarová, Kateřina Mísařová a Dana Wiedermannová st. a náhradnice, která bude připravena, byla Helena Sobčáková.

Ve středu ráno jako první za Zábřeh nastoupila zkušená hráčka Dana Wiedermannová ml. Začala dobře a vypadalo to na dobrý výkon, ale poslední dorážku nezvládla, když si otevřela brand (čistý střed) a pak už to nedokázala dohnat a zahrála pouze 34 dorážky a tím se připravila o dobrý výkon, ale i 529 zatím stačilo na 3. místo po prvních hráčkách.

Po ní nastoupila její sestra Hanka. Hanka hrála celou dobu poctivou hru a chybělo ji trošku štěstíčka jak v plných tak i v dorážce. Nakonec uhrála 531 a to řadilo naše družstvo pořád mezi postupující.

Naše další hráčka Pavla neměla svůj den. V plných se jí nedařilo a v dorážce se jí to už nepodařilo dohnat, ale na svůj výkon 483 se nadřela a bojovala jako lvice. Pro nás to znamenalo, že Jitka musí hodit nad 500, abychom se udrželi na postupových ambicích.

Jitka po vyrovnaných třech drahách nezvládla, stejně jako Dana, poslední dorážku a rovněž se ošidila o několik kuželek navíc, ale i 525 byl slušný výkon.

Jako poslední hráčka dne nastoupila Katka. Káťa hrála nádhernou hru v plných, ale v dorážce se dopouštěla chyb, a na jejím celkovém součtu 511 chybělo opět pár kuželek.

Po pěti hráčkách jsme se drželi na 5. místě o 33 kuželek. Trenér nám říkal, ať neztrácíme naději, protože jde ještě jedna hráčka a náskok není tak veliký, abychom ho nemohli smazat.

Dana st. měla těžkou pozici, věděla, že když zahraje, tak postoupíme a když ne, tak odjíždíme domů. Dana zahrála výborně první šedesátku, ale třetí dráha se ji nepovedla a my už věděli, že jedeme domů. Ale bojovali jsme ještě s Maďarkami o 5. místo a tak musela ještě zabojovat. Nakonec se to zdařilo a Dana výkonem 532 udržela náš náskok na maďarské hráčky.

Zábřeh tedy skončil se svým celkovým výkonem 3111 na pátém místě, těsně před branami postupu. Tentokrát nám nestačila vyrovnanost hráček, ale bylo potřeba jedno velké číslo nad 550. Potvrdili jsme, že můžeme soupeřit s ostatními evropskými družstvy, ale chybělo i to vytoužené „kuželkářské“ štěstíčko.

Datum: 9. 10. 2006 | Sekce: Mezinárodní soutěže | Autor: Dana Wiedermannová