ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. kolo ligových soutěží – 2006/07

Skvěle zahájil sezónu úřadující mistr, Náchod. Vyrovnal rekord kuželny, který byl v držení maďarského mistra z utkání Světového poháru v minulé sezóně.

Soupeř, vítěz Českého poháru Moravská Slavia, držel po dvě třetiny utkání krok. V závěru chyběla osvědčená dvojice, Něnička – Slabák. Loňský stříbrný medailista, Slavoj, měl hodně starostí s Dačicemi. Před závěrečnou čtveřicí ještě prohrával. V utkání nováčků domácí Jihlava nad Loučovicemi celé utkání vedla, ale nikdy ne takovým rozdílem, který by se dal označit za rozhodující. Tábor se Zábřehem špatně začal, ani to však nezabránilo jeho vysoké výhře. Česká Třebová, přestože prohrávala už 0:4, bojovala v závěru v Luhačovicích ještě o bod. Neúspěšně. Jediný Přerov si dovezl body z venku. V dramatickém utkání dokázal zvítězit v Opavě. Stačilo 7 kuželek v duelu Hendrycha s Goldemundem a výsledek mohl být zcela opačný. V nedělní předehrávce 3. kola proti Loučovicím se už Opavě vedlo lépe, i když začátek tomu příliš nenasvědčoval.

První liga žen

Ligová sezóna začala úspěchem domácích družstev. Jedině nováček, Kolín, nestačil na třetí družstvo loňského ročníku, Přerov. Myslím, že označení nováček u družstva Kolína je v pořádku. V Kolíně se sice už hrály ženské kuželky na velmi vysoké úrovni, jenomže to bylo v padesátých a šedesátých letech minulého století a v té době se ještě 1. liga žen nehrála. Mistr, Slavia, si vcelku hladce, po kvalitním výkonu, poradil s velmi mladým družstvem Kroměříže. Stejně mladý tým, druhý nováček Vsetín, možná i trochu překvapivě přehrál zkušené družstvo Šumperka. Vicemistr Zábřeh hostil Blansko a mírné problémy měl jen v samotném úvodu utkání. Náchodské ženy asi už zapomněly na loňskou nevydařenou sezónu a po výborném výkonu nedaly šanci Konstruktivě, hrající bez mistryně světa, Lenky Bukovské. Jičín překonal všechny rekordy kuželny a uštědřil Jirkovu prvního sezónního kanára.

Datum: 11. 9. 2006 | Sekce: Výsledkový servis | Autor: Jindřich Svoboda