ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Interliga 22. kolo

Je dobojováno, další ročník Interligy je již minulostí. Poslední tajenkou před posledním kolem bylo postavení družstev v české národní tabulce. Sokol Duchcov si výhrou nad Slavojem Praha zabezpečil druhé místo a třetí tak skončilo Valašské Meziříčí, které ve Fiľakovu dokázalo uhrát jen bod za remízu.

Duchcov na domácí kuželně táhl za výhrou především Zdeněk Ransdorf, který srazil nádherných 678 kuželek. Zdatně mu sekundoval Jan Endršt, který srazil 655 kuželek. Činili se i ostatní členové družstva a tak z toho rezultoval rekord drah domácího družstva. Vyrovnané a velice těsné utkání se hrálo v Jihlavě, kam zajížděli Rokycany. Domácí po tuhém boji utkání o pouhé dvě kuželky zvládli. Jinak postavená sestava Rokycan mohla znamenat i případnou remízu. Ta se odehrála na kuželně ve Fiľakovu, kde bojovalo Val. Meziříčí o stříbrný stupínek v české národní tabulce. Hosté potřebovali bodovat naplno, no nepovedl se jim začátek utkání. Marná byla snaha v druhé polovině utkání, když vše zhatila remíza prvního setu u posledních hráčů sestavy. Podbrezová vyprovodila Sokol Husovice nepopulárním kanárem. V utkání exceloval domácí Jiří Veselý výkonem 684 p.k. Úvodní runda utkání Trstená Starek vs Inter Bratislava, přinesla zajímavý souboj kde se prezentovali hlavně domácí Mikolaj Konopka (658) a hostující Miroslav Vlčko (651). Jinak se utkání dohrávalo v poklidném tempu. Domácí potvrdili roli favorita a sezonu zakončili ziskem obou bodů.

Na závěr Vám chci poděkovat za hladký průběh teď již uplynulého ročníku, omluvit se za drobné nedostatky, které věřím milostivý čas zahojí. Přeji všem krásné léto, léto plné zážitků a odpočinku a již teď se těším v září u nového, v pořadí 9. ročníku Interligy.

Karel Bok

Datum: 28. 4. 2024 | Sekce: Interliga | Autor: Karel Bok