ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Zápas jara vyhrálo BBSV Wien; Okénko do zahraničí 2023/24 – Rakousko č. 18

Souboj o první místo v Superlize žen a úspěch Orthu v aktuálním okénku.

Rakouské soutěže se blíží do finále a uplynulý víkend nám nabídl spoustu důležitých zápasů, které zahýbaly průběžným pořadím a výchozími pozicemi před posledními dvěma superligovými, respektive třemi bundesligovými, koly.

Jeden vítěz už je daný. Je jím Orth, který získal titul po roční pauze. Výrazně k němu pomohli i Jan Mecerod s Michalem Kratochvílem, který byl tentokrát nejlepším Čechem kola.

Nejlepším hráčem ze všech pak byl jeho spoluhráč Matthias Zatschkowitsch, jenž porazil 716 kuželek a hranici 700 kuželek překonal už počtvrté v sezóně. Ve stejném zápase navíc poprvé v kariéře dosáhl na sedmistovku Thomas Kofler (Jenbach).

V ženské Superlize se odehrálo jedno z nejočekávanějších utkání sezóny a lépe ho zvládlo BBSV Wien. Tomu nejvýrazněji pomohla ke skalpu Neunkirchenu Hana Wiedermannová, která se stala nejlepší hráčkou víkendu.

Do TOP6 kola se dostala také Veronika Petrov z KSV Wien.

V nižších soutěžích pak své týmy táhli tradičně Pavel Petrů (Schneegattern), dvojice z BBSV David Machala, Jan Vařák a Milan Krejčí z Amstettenu. Ten byl nejlepším hráčem kola Landesligy Niederösterreich.


Datum: 21. 3. 2024 | Sekce: Zahraniční soutěže | Autor: Jaroslav Zahrádka