ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Liga mistrů 2023/24 – čtvrtfinále (preview)

Poslední lednová sobota bude ve znamení prvních bitev v rámci čtvrtfinále Ligy mistrů. Přinášíme Vám preview úvodních střetnutí.

V sobotu se odehraje čtvrtfinále Ligy mistrů. Rosice i Slavia přivítají své soupeřky na domácí půdě. Pokud vám to tedy možnosti dovolí, neváhejte a dorazte české hráčky podpořit. K dispozici budou i online přenosy. Těšit se určitě můžete na skvělé výkony a napínavé zápasy.

Ženy

Zápas na rosické kuželně začne v sobotu ve 13:00. Soupeřkami domácích jsou hráčky rakouského oddílu SK FWT - Composites Neunkirchen. Rosice získaly postup díky výhře nad KK Zagreb. V domácím zápase zvítězily 6:2. Z venku si dovezly remízu. Nejlepší hráčkou Rosic byla Nikola Kunová, která porazila 663 (doma) a 611 (venku) kuželek. Navíc jako jediná překonala v Záhřebu hranici šestistovky. Neunkirchen zvítězil nad KSV Wien, a to jak doma, tak i venku. Určitě se můžeme těšit na hru Fiony Steiner, která byla v prvním kole nejlepší hráčkou Neunkirchenu (644 doma, 638 venku).

Slavia se, i přes prohru na venkovním zápase, probojovala do čtvrtfinále. Porazila německé soupeřky z KV Liedolsheim. Po prvním utkání to po prohře 2:6 vypadalo s postupem bledě. Holky ze Slávky ale ukázaly, že do Ligy mistrů patří a doma zvítězily 7:1. Nyní poměří své síly se srbským oddílem KK Alimenta. V první kole nejlépe na venkovním zápase zahrála Helena Gruszková (619). Doma nejvyšší výkon předvedla Linda Lidman (663). Co se týče nejlepších hráček soupeřů, na domácí kuželně nejvíce vynikla Hermina Lukač s náhozem 599. Na venkovním zápase se naopak vedení ujala Vladana Obrenič (602).

V tomto kole se proti sobě rovněž utkají SV Pöllwitz a ZKK Istra. Německý Pöllwitz si na konto v prvním kole připsal dvě výhry, a tak bez problému postoupil do čtvrtfinále. Nejlepší hráčkou byla Sarah Conrad (672 doma) a Marie-Christin Illert (591 venku). Také chorvatská Istra vyhrála obě utkání prvního kola. Nejvíce na domácí půdě zahrála Tea Stetič (586), na venkovní naopak Nataša Ravnič (612).

Jako poslední nás čeká zápas mezi KK Mlaka (CRO) a CS Electromures Romgaz (ROU). Chorvatky si z prvního kola odnesly jednu výhru a remízu. Zvítězily na domácích drahách a nejlépe zahrála Valentina Gal (633). Z venku si pak Chorvatky dovezly remízu. Nejvíce hodila Iren Nemes, která porazila 631 kuželek. Rumunky získaly v prvním kole dvě výhry. Jejich nejlepší hráčkou obou zápasů byla Anita Mehesz (587 doma, 621 venku).


Muži

Chorvati z KK Mertojak v sobotu přivítají Podbrezovou. Zde má Česko své zastoupení v podobě Petra Hendrycha a Jiřího Veselého. Postup Chorvatů nebyl po prvním zápase jistý, jelikož prohráli 2,5:5,5 s rakouským Neunkirchenem. V odvetě ale ukázali, kdo je domácí a zvítězili 7:1. Na venkovních drahách nejlépe zahrál Dimitar Dimitrovski, která porazil 626 kuželek. Doma se s výsledkem 654 předvedl Ivan Totič. Podbrezová získala dvě výhry (obě v poměru 5:3). V obou utkáních dominoval Jan Bína (693 venku, 670 doma).

Dále nás čeká utkání mezi německým SKK Raindorf a slovinským KK Triglav. Také na soupisce Raindorfu jsou dvě česká jména, a to Milan Svoboda a Michael Kotal. Němci první kolo jasně ovládli, když své maďarské soupeře porazili 6:2 a 8:0. Mathias Weber nahrál nejvyšší čísla obou zápasů (675 doma, 642 venku). I přesto, že Triglav odvetu na domácí kuželně prohrál, postoupil dál. Venku totiž Slovinci porazili srbského soupeře 6:2. Venku nejlépe zahrál Aleš Blaž (656), doma naopak Matej Lepej (642).

Maďarský Szegedi TE doma hostí KK Zaprešić (CRO). Madaři v prvním kole vyhrály domácí i venkovní utkání. Tibor Szel na venkovní kuželně shodil 671 kuželek. Doma nejvíce nahrál Laszlo Karsai (661). Zaprešić doma bezkonkurenčně vyhrál 8:0 a venku vybojoval remízu. Hranici sedmistovky překonal na domácí půdě Matija Mance (701). Ve venkovním zápase byl nejlepší Uroš Ramič (655).

Čtvrtou dvojicí čtvrtfinále tvoří italský KK Neumarkt a SKV Rot Weiss Zerbst (GER). Italové v prvním kole vyhráli domácí zápas. Na venkovní kuželně padli, ale i tak se ale dostali do dalšího kola. Překvapením není, že nejvíce zahrál Vilmoš Zavarko (671 doma, 677 venku). Zerbst oba zápasy vyhrál v poměru 7:1. Domácí utkání ovládl Marcus Gerdau, když porazil 716 kuželek. Venku se nejvíce prosadil Tim Brachtel, který získal celkem 613 kuželek.


Kde můžete utkání sledovat?

Níže uvádíme známé odkazy na přenosy z jednotlivých utkání. Kompletní online výsledky a další informace naleznete na webu NBC (viz odkazy níže).

Datum: 25. 1. 2024 | Sekce: Mezinárodní soutěže | Autor: Veronika Horková