ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Liga mistrů - odvety 1. kola - preview

Druhá prosincová sobota bude ve znamení odvetných utkání Ligy mistrů. Více v následujícím preview.

Ženy

Pokud máte volnou sobotu a chcete vidět zajímavý zápas, určitě běžte podpořit Slávii na domácí odvetu proti Němkám z KV Liedolsheim. První zápas vyhrál německý tým 6:2. Utkání začne v 13:00.

Hráčky Rosic si udělají výlet do chorvatského Záhřebu. Na domácí půdě soupeřky porazily 6:2 a věřím, že tento výkon zopakují. K dispozici bude online přenos, který také odstartuje v 13:00, stejně jako všechna ostatní střetnutí, kromě utkání Vojvodiny s Mlakou startující v pravé poledne.

Na domácím zápase přivítá rakouská BBSV Wien hráčky CS Electromures Romgaz z Rumunska. V prvním utkání hostující celek padl 6:2. Uvidí se, jestli nastoupí české duo Dana Martinkevič a Hana Wiedermannová. V Rumunsku nastoupila pouze Dana Martinkevič (595).

České zastoupení je i v KSV Wien, Veronika Petrov a Barbora Pýchová. Ty bohužel v prvním kole proti SK FWT – Composites Neunkirchen (AUT) nenastoupily a Vídeň prohrála 2:6.

Ferencvarosi TC (HUN) budou hostit srbské soupeřky z KK Alimenta. Srbky měly v prvním zápase navrh, konkrétně 7:1.

KK Calcit (SLO) hrají odvetu proti ZKK Istra z Chorvatska. Slovinky prohrály 2:6.

KK Mlaku (CRO) budou tentokrát hostit hráčky ze srbské ZKK Vojvodina. V prvním utkání zvítězily Chorvatky 7:1.

Slovinský oddíl KK Proteus se pokusí zvítězit nad SV Poellwitz (GER). Slovinky na poprvé prohrály 7:1, a to o 314 kuželek.


Muži

Maďarský oddíl Investment Kozutasok KTK bude hostit německý SKK Raindorf. Na domácí půdě Raindorf zvítězil 6:2. V sestavě byli oba čeští zástupci, a to Michael Kotal (604) a Milan Svoboda (607).

KK Mertojak (CRO) odehrají odvetu proti SK FWT – Composites Neunkirchen. I zde má Česko svého zástupce, konkrétně Milana Blechu, který v prvním utkání zahrál 624 kuželek. Neunkirchen zvítězil 5,5:2:5.

Slováci z SK Železiarne Podbrezová doma přivítají chorvatský KK Zadar. Začátek Ligy mistrů ovládl hostující slovenský celek, zvítězil 5:3. V sestavě by opět neměl chybět Jiří Veselý (569) a Petr Hendrych (612).

Hráči VfB Hallbergmoos (GER) se na domácí půdě utkají s italským KK Neumarkt. Němci byli poraženi 2:6.

Rumunský C.S. CFR Cluj své síly opět poměří proti KK Zaprešič (CRO). V prvním zápase na své soupeře Rumuni nestačili a odvezli si domů kanára. Rozdíl byl 324 kuželek. Chorvatskému týmu chybělo málo do překonání čtyř tisíc kuželek (3937). Matija Mance překonal hranici sedmistovky. Naházel 701 kuželek.

Tuto hranici ale překonal jiný tým. Hráči z SKV Rot Weiss Zerbst (GER) porazili proti KK Konstruktor (SLO) celkem 4015 kuželek. Nejlepším hráčem utkání byl Němec Marcus Gerdau (716). Zerbst zvítězil 7:1. Uvidíme, zda takový výkon Němci zopakují i na venkovních drahách.

Třetí sedmistovka padla na zápase maďarských celků Zalaegerszgeti TK a Szegedi TE. Levente Kakuk srazil rovných 710 kuželek. I přes to o pouhých deset kuželek zvítězil hostující oddíl Szegedi TE 5:3. Rozhodně se můžeme těšit na zajímavý zápas.

Slovinci z KK Triglav budou po výhře 6:2 hostit KK Beograd (SRB). V tomto zápase měli oba celky stejný počet setových bodů a ve třech případech o výhře rozhodovalo číslo.

Kromě maďarského souboje Szegedu se Zalaegerszegem, který začne ve 14:00, se všechna utkání hrají od 13:00.


Kde můžete utkání sledovat?

Níže uvádíme známé odkazy na přenosy z jednotlivých utkání. Kompletní online výsledky a další informace naleznete na webu NBC (viz odkazy níže).

Datum: 8. 12. 2023 | Sekce: Mezinárodní soutěže | Autor: Veronika Horková