ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Preview - Liga mistrů 2023 - 2024 vypukne už v sobotu

V sobotu 25. listopadu se odehraje první kolo očekávané Ligy mistrů. Budou proti sobě hrát nejlepší světové týmy. Přinášíme preview prvních utkání.

Ženy

U žen se můžeme těšit na zápas německého týmu KV Liedolsheim proti českým hráčkám z KK Slavia Praha. Němky se probojovaly ze SP, kde získaly čtvrté místo. Ženy ze Slavie obsadily čtrvté místo na Evropském poháru. Zápas začne v 13:00.

Další české reprezentantky, KK Slovan Rosice, se utkají doma s KK Zagreb (CRO). Rosice si ze SP dovezly bronzovou placku. Třetí byly i jejich soupeřky, bronz si přivezly z Poháru NBC. Zápas začne také v 13:00.  

CS Electromures Romgaz (ROU), držitelky stříbrného stupínku ze Světového poháru, sehrají utkání proti rakouskému BBSV Wien, která byla na SP sedmá. V sestavě vídeňského celku by nemělo chybět české duo Dana Martinkevič, Hana Wiedermannová.

Se srbským týmem KK Alimenta si zahrají maďarské hráčky z Ferencvarosi TC. Srbky postoupily z páté příčky na SP. Jejich soupeřky vybojovaly na Evropském poháru bronz.

Výherkyně Poháru NBC poháru KK Istra (CRO) doma pohostí Slovinky z KK Calcit. Hráčky Calcitu obsadily na SP šesté místo.

Dráhy světové jedničce KK Mlaka (CRO) vyzkouší hráčky ZKK Vojvodina (SRB). Srbky byly na Evropském poháru šesté.

Hráčky SV Pollwitz (GER), které vyhrály Evropský pohár, si zahrají proti slovinskému týmu KK Proteus. Slovinky se taktéž probojovaly z EP. Obsadily zde pátou příčku.  

Soupeřkami SK FWT – Composites Neunkirchen (AUT) budou hráčky z rakouské KSV Wien. Vídeň se účastnila Poháru NBC, na kterém získala stříbrnou medaili. I druhý vídeňský celek by měly táhnout výkony českého dua Veronika Petrov, Barbora Pýchová.


Muži

V prvním kole se proti sobě postaví vítěz Světového poháru KK Neumarkt a německý tým Vfb Hallbergmoos, který z  Poháru NBC poháru dovezl stříbrnou placku.

Stříbrní medailisté ze Světového poháru KK Zaprešič (CRO) budou hostit C.S. CRF Cluj (ROU). Rumuni se umístili na sedmé příčce Světového poháru.

Německý tým, vítěz Evropského poháru, SKK Raindorf přivítá Maďary z Investment Kozutasok KTK a Milan Svoboda s Michaelem Kotalem by u toho neměli chybět. Hráči Investmentu na Poháru NBC vybojovali bronz.

SK FWT – Composites Neunkirchen (AUT), který se umístil na čtvrtém místě SP a v sestavě má Milana Blechu, bude hrát proti týmu z Chorvatska. KK Mertojak se probojoval z Evropského poháru, kde obsadil čtvrté místo.

Slovinský tým KK Konstruktor (8. místo na SP) se utká s SKV Rot Weiss Zerbst (GER) na soupeřově půdě.

Maďarské derby se odehraje mezi Zalaegerszegi TK a Szegedi TE. Zalaegerszegi si z Evropského poháru odvezl stříbrnou medaili. Hráči ze Szegedu se na Světovém poháru umístili šestí.

KK Zadar (CRO), vítě Poháru NBC, bude hostit SK Železiarne Podbrezová (SVK). Podbrezová z EP domů přivezla bronzové medaile a v jejích řadách by neměli chybět Jiří Veselý a Petr Hendrych.

Posledním mužským zápas bude utkání mezi srbským KK Beograd (5. místo na SP) a slovinským KK Triglav. Slovinci si zahráli na Evropském poháru, kde skončili na pátém místě.


Kde můžete utkání sledovat?

Níže uvádíme známé odkazy na přenosy z jednotlivých utkání. Kompletní online výsledky a další informace naleznete na webu NBC (viz odkazy níže).

Datum: 23. 11. 2023 | Sekce: Mezinárodní soutěže | Autor: Veronika Horková