ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2023/24 – 7. kolo

Rosice vedou nadále tabulku bez ztráty bodu. První bod do tabulky uhrál KK Vyškov v Přerově. Výkon kola v Rosicích. Simona Kouníková porazila 660 kuželek.

V sedmém kole uhrály hostující celky jedinou výhru, a to zásluhou hráček KK Jihlava které zvítězily ve Zlíně 6:2 o 137 kuželek. V Přerově utkání mezi Spartakem a KK Vyškovem skončilo nerozhodně. Ve zbývajících třech utkáních se z výhry radovaly domácí. V čele tabulky jsou nadále Rosice s náskokem tří bodů na druhý SKK Náchod a čtyř na třetí KK Jihlavu. Na konci tabulky se nic po remíze v Přerově nezměnilo pouze poslední Vyškov získal první bod a na předposlední Přerov ztrácí jeden bod.

V tomto kole padlo jedenáct šestistovek. Tři nejlepší výkony byly dosaženy na kuželně v Rosicích. Výborný výkon předvedla Simona Koutníková, která porazila 660 kuželek a potvrdila skvělou formu před pohárovým utkáním. V Rosicích se dařilo i hostující hráčce béčka Náchod Lucii Slavíková, která porazila 623 kuželek. Jen o jednu kuželku méně nahrála nejlepší hráčka celkového pořadí jednotlivkyň Natálie Bínová. V pořadí jednotlivkyň mají i nadále tři hráčky více jak šest set. Vedoucí Natálie Bínová Slovan Rosice 619,5, na druhém místě je nadále Allena Kantnerová 602,38 rovněž Slovan Rosice a na třetím vystřídala Jana Braunová KK Jihlava průměrem 600.19 Lindu Lindman Slavie Praha, které se v Náchodě nedařilo a ztratila.

SKK Náchod hostil v tomto kole Slavii Praha. Hostující hráčky držely s domácím celkem po dvě třetiny utkání krok. Před závěrečnou fázi zápasu byl stav 2:2 a Slavie měla k dobru čtyři kuželky. V závěru utkání měly navrch domácí hráčky, které získaly oba body a otočily utkání ve svůj prospěch. Ještě po druhé dráze bylo utkání hodně vyrovnané. Domácí hráčky měly na svém kontě plus pět kuželek a na pomocné body byl stav v obou duelech 1:1. Zlom nastal na třetí dráze, kterou domácí hráčky vyhrály o 31 kuželek a utkání dovedly do vítězného konce. Nejlepší výkon v utkání zahrála hráčka hostujícího celku Helena Gruzsková, která porazila 610 kuželek. Za domácí byla nejlepší Nikola Portyšová po výkonu 606 kuželek.

Rosice hostily v tomto kole nováčka soutěže SKK Náchod B, Domácí hráčky potvrdily skvělou formu před pohárovým utkání, které se hraje příští sobotu, ve kterém hostí KK Zábřeh. Rosicím vyšel úvod utkání na jedničku. Skvěle zahrála Simona Koutníková, která po čtyřech vyrovnaných drahách porazila 660 kuželek. Její spoluhráčce Anně Štraufové do šestistovky chyběly tři kuželky. Jasné vedení 2:0 o 178 kuželek.  V dalším průběhu padaly šestistovky na obou stranách. Hostující hráčky uhrály dva body, ale nadále ztrácely v poražených kuželkách. Lucie Slavíková porazila 623 kuželek a Adéla Víšová dal rovnou šestistovku. Její soupeřka Lucie Vaverková sice porazila o devět kuželek více, ale na pomocné body prohrála. Rosice tak nakonec vyhrály 6:2
o 272 a nadále jasně vedou ligovou tabulku.

Utkání družstev z konce tabulky v Přerově, kam zajížděl poslední Vyškov bylo hodně vyrovnané. Domácí hráčky uhrály čtyři body, ale na výhru to nestačilo. Vyškov zvítězil ve dvou duelech, ale výhra Zuzany Hocové v závěru utkání o 116 kuželek, když porazila 610 kuželek rozhodla o tom, že hostující celek měl v konečném účtování na svém kontě plus 57 kuželek, a to rozhodlo o tom, že KK Vyškov si připisuje za remízu první bod do ligové tabulky.

KK Jihlava zajížděla do Zlína a od úvodních hodů měla navrch. Po úvodní části šly hostující hráčky do vedení 2:0 o 51 kuželek. Ve střední části navýšily tento náskok na 92 kuželek a pro domácí to nevypadalo dobře. V závěru zápasu se dařilo Janě Braunové, která získala po výkonu 603 kuželek důležitý bod, když zvítězila o 68 kuželek. Jihlava nakonec zvítězila celkově 6:2 o 137 kuželek a upevnila si třetí místo v ligové tabulce.

Hráčky Centropenu Dačice hostily TJ Valašské Meziříčí. Domácí hráčky vyhrály v úvodní a střední části utkání všechny duely a před závěrem vedly 4:0 při plus 156 kuželkách. V závěru se uplatnily i hostující hráčky, které v obou duelech zvítězily, ale ztráta v poražených kuželkách byla příliš velká. Nejlepší výkon v utkání zahrála Petra Mertlová, která porazila 595 kuželek. Dačice tak zvítězily 6:2 o 100 kuželek.

Datum: 19. 11. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa