ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Výzva Můj klub 2024

Národní sportovní agentura v tomto týdnu vypíše svoji nejrozsáhlejší a pro sportovní kluby nejdůležitější výzvu Můj klub 2024, ve které budou oproti předchozím rokům provedeny dílčí změny.

Výzva Můj klub letos nebude doplněna výzvou “Můj klub – pohyb a zdraví”. Nesoutěžní sportovci budou podpořeni přímo ve výzvě Můj klub 2024.

Podpora z této dotace se tedy nově bude týkat sportovních aktivit dětí ve věku 4-19 let, které pravidelně a to minimálně 35 týdnů v kalendářním roce organizovaně sportují.

Sportovci jsou rozděleni do 3 kategorií a to, nesoutěžní sportovec, který pravidelně alespoň jednou týdně trénuje, ale neúčastní se soutěží.

Dále soutěžní sportovci, kteří se mimo pravidelného tréninku alespoň dvakrát v týdnu zúčastní minimálně 6 oficiálních soutěží ročně a nejvýše finančně podpořeni budou soutěžní sportovci mezi 11-16 lety.

V definici oprávněného žadatele je jedna zásadní změna a to ta, že je za něj považován ten žadatel, který v rejstříku sportu eviduje minimálně 20 sportovců.

Důrazně tedy doporučujeme všem žadatelům o tuto výzvu, mít v pořádku data v rejstříku sportu.

Druhá změna se týká zrušení procentuálních limitů na uznatelné náklady. Žadatelé tedy mohou vyúčtovat uznatelné položky dle vlastní úvahy a potřeb, kromě osobních nákladů, kde zůstává limit na hodinovou sazbu, resp. měsíční výší mzdy.

Výzva bude vypsána 15.11.2023 a příjem žádostí od žadatelů, který probíhá přes rejstřík sportu bude zahájen 20. 11.2023 a ukončen 5.1.2024.

Článek NSA ke zveřejnění výzvy naleznete zde. Vypsané neivestiční výzvy můžete sledovat zde.

Datum: 15. 11. 2023 | Sekce: VV ČKA | Autor: ČKA