ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2023/24 – 8. kolo

SKK Hořice stále bez ztráty bodu. Na druhý KK Zábřeh mají náskok čtyř bodů. Třetí Klokani z Dobřan ztrácejí již šest bodů.

Nastolený trend soutěže pokračuje. V tomto kole opět čtyři družstva nedokázala uhájit domácí prostředí. KK Sadská podlehla TJ Třebíč, Dačice nestačily na SKK Hořice, KK Vyškov podlehl Lokomotivě České Velenice a Lokomotiva Trutnov nestačila na Podlužan Prušánky. Tabulku po tomto kole i nadále vedou bez ztráty bodu hráči SKK Hořice s náskokem čtyř bodů na KK Zábřeh a šesti na Klokany z Dobřan. Na konci tabulky se hráči TJ Třebíč po výhře nad KK Sadskou dotáhli bodově na předposlední Lokomotivu Trutnov.

V tomto kole padlo sedmnáct šestistovek. Nejlepší výkon kola zahrál Zbyněk Dvořák hráč Lokomotivy České Velenice, když ve Vyškově porazil 634 kuželek. V pořadí jednotlivců je i po tomto kole šest hráčů s průměrem vyšším jak šest set. Pořadí vede David Urbánek SKK Hořice 613,22 před Ondřejem Stránským Lokomotiva Trutnov 608,5 a Lukášem Hlavinkou Podlužan Prušánky 606.

TJ Třebíč měla štěstí v utkání tohoto kola na náhradníky. Proti Sadské nasadil hned dva a zadařilo se. Výhra 6:2 a zisk dvou cenných bodů. Po vyrovnaném úvodu brali třebíčští hráči oba body ve střední. Václav Rypel po výhře 3:1 o 53 kuželek na výkon 585. Druhý bod získal dorostenec Josef Vrbka, který porazil 586 kuželek. Domácí hlavně zásluhou Václava Schejbala (594) dotahovali, ale na kontě hostů zůstalo po posledním hodu 32 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrál třebíčský hráč Kamil Nestrojil, který porazil 612 kuželek.

V Dačicích, kam zavítal vedoucí celek tabulky SKK Hořice se odehrálo vyrovnané utkání, ve kterém nakonec zvítězili hosté 5:3. Oba celky získaly v každé části utkání po bodu, a tak rozhodovaly poražené kuželky a těch měli na svém kontě hosté o 45 více. Dačickým nepomohli ani tři šestistovky na dvě Hořic. Nejlepší výkon v utkání zahrál hostující Dominik Ruml, který porazil 626 kuželek. Z domácího celku byl nejlepší Jiří Němec výkonem 618 kuželek.

KK Vyškov opět ztratil další body v domácím prostředí. Tentokrát jeho hráči nestačili na Lokomotivu České Velenice. Hosté šli po vynikajícím úvodu do vedení 2:0 o 87 kuželek, když oba hráči jak Zdeněk Dvořák (634) tak Ladislav Chmel (612) pokořili šestistovku. V dalším průběhu se utkání vyrovnalo, ale domácí hráči již na obrat neměli. Z domácího celku byl nejlepší Filip Kordula, který porazil 607 kuželek.

Slovan Karlovy Vary hostil Klokany z Dobřan a ve vyrovnaném utkání domácí zvítězili těsně 5:3 o čtyři kuželky.  Po vyrovnané úvodní části utkání vyšla domácímu celku střední část utkání. Před závěrem vedly Karlovy Vary 3:1 o 82 kuželek. V závěrečné fázi zahrál výborně za hostující celek Jiří Baloun. Porazil 609 kuželek. Na druhé a třetí dráze stáhli hosté z náskoku domácího celku 69 kuželek a na poslední dráze se bojovalo o každý kolek. Nakonec na kontě Karlových Varů zůstaly čtyři kuželky a body zůstaly doma.

Lokomotiva Trutnov ztratila v tomto kole další domácí body. Nováček soutěže Podlužan Prušánky zvítězil 6:2 o 104 kuželek. Hosté ovládli úvod utkání, který vyhráli 2:0 o 73 kuželek. V dalším průběhu se duely vyrovnaly, ale stále měli navrch hosté a nepřipustili vyrovnání stavu.  Odvážejí si tak z Trutnova oba body. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí hráč František Adamů, který porazil 601 kuželek.

KK Zábřeh v domácím prostředí nezaváhal, když přehrál TJ Valašské Meziříčí 5:3 o 100 kuželek. Všechny tři části utkání byly vyrovnané. V každé získaly oba celky po bodu, a tak rozhodovaly o zisku bodů poražené kuželky. Velký podíl na tom, že jich měli domácí hráči na svém kontě více měla výhra Jiřího Michálka o 115 kuželek. Celkově zahrál nejlepší výkon utkání, když porazil 628 kuželek. KK Zábřeh měl na svém kontě na konci utkání plus 110 kuželek.

Datum: 11. 11. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa