ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2023/24 – 5. kolo

Rosice zdolaly doma Jihlavu těsně 5:3, když porazily celkově 3702 kuželek a nadále vedou tabulku. Skvělá forma před prvním kolem Ligy mistrů. Nikola Kunová porazila 644 kuželek. Celkově padlo v Rosicích deset šestistovek.

Hostující celky uhrály v tomto kole tři výhry a domácí dvě.  Venku zvítězily celky KK Náchod, TJ Valašské Meziříčí a Slavie Praha. Družstva z čela tabulky v tomto kole naplno bodovala, a tak se pořadí nezměnilo. Nadále vedou hráčky Slovanu Rosice bez ztráty bodu s náskokem dvou bodů na SKK Náchod a TJ Valašské Meziříčí. Na konci tabulky je bez zisku bodu KK Vyškov a na předposlední Spartak Vyškov ztrácí jeden bod.

V tomto kole padlo jedenáct šestistovek. Z tohoto počtu deset v Rosicích a jedna ve Zlíně. Poprvé v této sezóně nastoupila za Slovan Rosice Nikola Kunova a hned zahrála nejlepší výkon kola, který má hodnotu 644 poražených kuželek. Karolina Deharová KK Jihlava porazila 637 kuželek a rosické duo Natálie Bínová a Alena Kantnerová porazily shodně 623 kuželek.

Vynikající výkon zahrály v tomto kole hráčky Slovanu Rosice, když porazily 3702 kuželek a potvrdily tak skvělou formu před účasti v Evropské lize. Na domácí dráze je to pro ně nejlepší výkon družstva.  Lepší byly jen loni ve Valašském Meziříčí, kde porazily 3720 kuželek. Hráčky KK Jihlava zahrály v Rosicích výborně a domácí celek hodně potrápily. Čuldová domácího celku porazila 603 a to mluví za vše. Stává to se málo kdy. Dalo se na to dívat. Úvod utkání vyrovnaný. Zisk bodu na každé straně a vedení Rosic překvapivě jen o jedinou kuželku. Velký podíl na tom má vynikající výkon hostující hráčky Karolíny Deharové, který porazila 637 kuželek a na poslední dráze 179. V této fázi utkání byla lepší jen Nikola Kunová výkonem 644 kuželek. Ve střední části měla navrch domácí hráčka Natálie Bínová, která po výkonu 623 zvítězila o 74 kuželek. Ve druhé dvojici brala bod hostující hráčka Aneta Kusiová, která sice s Barborou Janyškovou prohrála o jedinou kuželku, ale na pomocné body zvítězila 3:1. Závěr utkání opět vyrovnaný, ale na kuželky byly lepší domácí, a to znamenalo výhru domácího celku 5:3 o 112 kuželek.

Hráčky Centropenu Dačice vybojovaly ve vyrovnaném utkání cennou výhru nad KK Vyškov 5:3 a tak Vyškov stále čeká na první výhru v soutěži. V každé části utkání uhrály oba celky po bodu, a tak o výhře rozhodovaly poražené kuželky a těch měly o třináct více domácí hráčky. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí hráčka Tereza Křížová, která porazila 588 kuželek. Za Vyškov byla nejlepší Pavla Fialová, která porazila 579 kuželek a měla lepší dorážku než její spoluhráčka Zuzana Honcová, která měla shodný výkon..

V Přerově to nepadalo. Přerovské hráčky zahráli hodně špatně, a tak Slavie Praha i po průměrném výkonu zvítězila 7:1. Domácí, dva výkony pod pět set, a to byla voda na mlýn hostujících hráček. Nejlepší výkon v utkání zahrála hostující hráčka Karolíne Utíkalová 577 a z domácího družstva Michaela Beňová 569 kuželek.

Béčko Náchodu v domácím prostředí proti TJ Valašskému Meziříčí bojovalo, ale k alespoň zisku bodu za remízu jim chybělo v celkovém součtu třináct kuželek. Na výhru i smolná těsná prohra Andrei Prouzově o jeden kolek s Michaelou Provazníkovou. Na výhru mohla pomýšlet i Adéla Víšová. Chybělo jen málo. V úvodní a střední části zápasu získaly oba celky po dvou bodech a domácí hráčky vedly o čtrnáct kuželek. V závěru zápasu zkušené hráčky hostujícího celku Markéta Vlčková a Nikola Tobolová uhrály oba body a nahrály kuželky ve svůj prospěch. Pro mladý celek Náchoda je to další smolní prohra v domácím prostředí. Prohry jsou nejlepší škola na cestě k úspěchu.

V nedělním zápase ve Zlíně se představily hráčky SKK Náchod. Domácí celek byl v úvodu lepší a jeho hráčky vyhrály oba duely. Náchod ztratil v této fázi 13 kuželek. Střed utkání byl vyrovnaný, a tak před závěrečnou fázi zápasu vedl Zlín 3:1, ale ztrácel na svoje soupeřky pět kuželek. V závěru zápasu byly jednoznačně lepší hostující hráčky. Uhrály oba body a navýšily náskok na 88 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrála hráčka SKK Náchod Nikola Portyšová, která porazila 619 kuželek.

Datum: 4. 11. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa