ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2023/24 – 7. kolo

SKK Hořice nadále vedou po tomto kole tabulku s náskokem čtyř bodů na Klokany z Dobřan a KK Zábřeh.

Bilance kola 3:3. Tři výhry pro domácí a tři pro hostující celky. Venku zvítězila KK Sadská v Karlových Varech, KK Zábřeh v Českých Velenicích a Lokomotiva Trutnov zdolala Valašské Meziříčí. Tabulku nadále vedou hráči SKK Hořice, kteří v tomto kole vyprovodili TJ Třebíč s kanárem po výhře 8:0. Klokani na druhém a KK Zábřeh na třetím místě mají na svém kontě 10 bodu a na vedoucí celek ztrácejí čtyři body. Na konci tabulky je nadále poslední TJ Třebíč se ziskem dvou bodu a na jedenáctou příčku se propadl celek Českých Velenic, který má na svém kontě čtyři body,

Padlo šestnáct šestistovek a první šestka opět vynikající. Ještě šestý v pořadí Dominik Ruml z Hořic porazil 626 kuželek. Pátý Adam Misař KK Zábřeh porazil 634 kuželek, čtvrtý Lukáš Hlavinka 635, třetí Daniel Kroupa SKK Hořice 636, druhý Ondřej Stránský Lokomotiva Trutnov 637 a nejlepší byl v tomto kole Jaroslav Roj CB Dobřany Klokani. V pořadí jednotlivců je stále pět hráčů s průměrem z průměrů vyšším jak šest set. Došlo ke změně na vedoucím postu. Do čela se posunul Lukáš Hlavinka Podlužan Prušánky 615,8, na druhé místo klesl David Urbánek SKK Hořice 612,87 a na třetí místo se posunul Ondřej Stránský Lokomotiva Trutnov 609,69. Do skupiny šestistovkařů se na šesté místo z šestnáctého probojoval Jiří Němec z Centropenu Dačice 600,58.

Lokomotiva Trutnov ve Valašském Meziříčí překvapila. Hosté zvítězili 6:2 o 55 kuželek. První a druhá část utkání vyrovnaná, ale v závěru zápasu dominovali hosté. Těsná výhra Davida Ryzáka a jasná výhra Ondřeje Stránského po výkonu 637 znamenala zisk cenných bodů pro Lokomotivu Trutnov.

Lokomotiva České Velenice rovněž nestačila v domácím prostředí na své soupeře. KK Zábřeh byl nad jejich síly. Po vyrovnané úvodní části utkání ovládli hráči Českých Velenic střední část zápasu, kde získali oba body. V závěru utkání byli lepší hosté. Adam Misař a Marek Ollinger na kuželně nominovali a dvěma šestistovkami 634 resp. 606 strhli výhru na svoji stranu. Z domácího celku byl nejlepší Branislav Černuška výkonem 606 poražených kuželek.

Vedoucí celek tabulky SKK Hořice hostil v tomto kole poslední Třebíč a utkání dle postavení družstev v tabulce i vypadalo. Domácí celek nadělil hostům kanára po výhře 8:0 při 3649 poražených kuželkách. Domácí hráči pokořili čtyři šestistovky a na to hosté neměli. Nejblíže k zisku bodu pro Třebíč byl Václav Rypel, který porazil 587 kuželek a na zisk alespoň půl bodu mu chybělo sedm kuželek. Z hostujícího celku zahrál nejlépe Robert Pevný, který porazil 594 kuželek. Z domácího celku byl nejlepší hned v úvodu utkání Radek Kroupa, který porazil 636 kuželek.

KK Sadská si odváží oba body z drah nováčka soutěže Slovanu Karlovy Vary, kde zvítězila 6:2 o 113 kuželek. Úvod utkání a závěrečná část zápasu byly poměrně vyrovnané. Domácí hráči ztratili po podprůměrných výkonech 148 kuželek a to rozhodlo. V zápase nepadla žádná šestistovka, a tak nejlepší výkon zahrál domácí hráč Tomáš Pavlík, který porazil 592 kuželek.

Hráči Centropenu Dačice v Prušánkách bojovali, ale v konečném součtu na domácí nestačili. Po vyrovnané úvodní a střední části utkání ovládli domácí závěr zápasu, kde uhráli oba body a po výborném výkonu Lukáče Hlavinky dominovali i v poražených kuželkách, kterých porazili o 77 víc jak jejich soupeř. Nejlepší z družstva Dačic byl Jiří Němec, který porazil 623 kuželek.

Hráčům KK Vyškov se v Dobřanech nedařilo, a tak vyfasovali kanára po prohře 8:0 o 251 kuželek. Hostující hráči měli ve všech duele k zisku bodu hodně daleko. Celkově uhráli hráči Vyškova pět pomocných bodů. Nejlepší výkon domácí hráč Jaroslav Roj 644 kuželek. Z hostujícího celku byl nejlepší Josef Touš po výkonu 594 poražených kuželek.

Datum: 4. 11. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa