ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2023/24 – 6. kolo

SKK Hořice vedou po šestém kole tabulku s náskokem čtyř bodů na svoje pronásledovatele. Hráči TJ Třebíč uhráli ve Vyškově po dobrém výkonu první výhru v soutěži. Nejlepší výkon kola Radim Metelka TJ Valašské Meziříčí 641 poražených kuželek.

V tomto opět měly hostující celky navrch. Zvítězily v čtyřech utkáních, jen ve dvou zvítězily domácí. Po šestém tole je tak v tomto soutěžním ročníku bilance příznivější pro hostující družstva poměrem 15:20. Jedno utkání skončilo nerozhodně. Body soupeřům na domácí dráze přenechal KK Vyškov, kde bodovala TJ Třebíč a připsala si první body do tabulky. Lokomotiva České Velenice přenechala oba body Valašskému Meziříčí, Slovan Karlovy Vary nestačil doma na vedoucí celek tabulky SKK Hořice. První vítězství v soutěži si na svoje konto připsala KK Sadská, která v Trutnově přehrála místní Lokomotivu 5:3 o pouhé čtyři kuželky. Tabulku nadále vedou Hořice s náskokem již čtyř bodů na Centropen Dačice, Slovan Karlovy Vary a KK Zábřeh. Tyto celky mají na svém kontě zisk osmi bodů. Na konci tabulky získali první výhry hráči KK Sadská a TJ Třebíč. Na posledním místě tabulky je TJ Třebíč a na předposledním Lokomotiva Trutnov, oba celky mají na svém kontě zisk dvou bodů.

V tomto kole padlo čtrnáct šestistovek. Nejlépe zahrál hráč Velkého Meziříčí Radim Metelka, který porazil v Českých Velenicích 641 kuželek. V Dobřanech porazil domácí hráč Lukáš Doubrava 637 kuželek. V domácím prostředí se po výpadku družstva v minulém kole dařilo hráčům KK Zábřeh. Tomáš Dražil porazil 635 kuželek a Marek Ollinger 627 kuželek. V pořadí jednotlivců je stále pět hráčů, kteří mají průměr z průměrů vyšší jak šest set. Vede David Urbánek SKK Hořice 615,8, druhý je Lukáš Hlavinka Podlužan Prušánky 615 a třetí místo drží Radim Metelka TJ Valašské Meziříčí.

Hráči TJ Třebíč podali ve Vyškově slušný výkon a zaslouženě zvítězili 5:3. Všechny tři rundy skončili nerozhodně. Podstatné na konečném výsledku byla skutečnost, že hostující hráči stále navyšovali rozdíl v poražených kuželkách až na konečných plus 84 kuželek. Nejlepší výkon zápasu zahrál domácí hráč Filip Kordula, který porazil 613 kuželek. Ondřej Ševela porazil 604 kuželek. Z hostujícího družstva si připsal na svoje konto další šestistovku Jan Ševel, který porazil 602 kuželek. Dařilo se Vaškovi Rypelovi z hostujícího celku. Do šestistovku mu chyběla jediná kuželka.

Lokomotiva České Velenice přišla o další domácí body. Po prohře ve čtvrtém kole s Dačicemi nestačila tentokrát na TJ Valašské Meziříčí. Hosté zvítězili 6:2 o 149 kuželek. Po vynikajícím úvodu utkání již nezaváhali. Na obou stranách padly dvě šestistovky. U hostů byly výkony podstatně vyšší. Radim Metelka 645 kuželek a Michal Juroška 616. Za domácí nejlepší Zdeněk Dvořák 603 a Tomáš Maroušek 602 kuželek.

Nováček soutěže Slovan Karlovy Vary nestačil doma na vedoucí celek tabulky SKK Hořice. Hosté sice bez šestistovky, ale vyrovnané utkání otočili ve svůj prospěch v závěru utkání díky remíze a zisku bodu a navýšení náskoku o 57 kuželek. Před závěrem ztráceli domácí pouhých sedm kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí hráč Václav Hlaváč st., který porazil 606 kuželek.

V souboji družstev z konce tabulky v Trutnově byli úspěšnější hráči KK Sadská. Domácí hráči ovládli úvod utkání, ve střední části hosté vyrovnali a ztráceli před závěrem na domácí devět kuželek. V závěru se bojovalo o každou kuželku. V konečném účtování získaly oba celky po bodu a hostující hráči porazili o čtyři kuželky více. Jedinou šestistovku v utkání zahrál domácí hráč Marek Žoudlík, který porazil 618 kuželek.

Klokani v tomto kole na domácí dráze nezaváhali. Poměrně jasně přehráli nováčka soutěže Podlužan Prušánky 7:1 o 1499 kuželek. Jediný bod pro hostující celek uhrál až v závěru zápasu Lukáš Hlavinka, který porazil 612 kuželek. Stejný výkon dodal domácí hráč Jiří Baloun. Jeho dorážka byla o 18 kuželek vyšší.

Hráči KK Zábřeh si potřebovali po minulé domácí prohře napravit v tomto utkání reputaci, a to se jim povedlo i když v úvodu utkání to zas až tak dobře pro ně nevypadalo. Hráči Dačic vyhrál oba duely a hosté vedli 2:0 o 13 kuželek. V dalším průběhu získávali iniciativu domácí. Před závěrem 3:1 a plus 72 kuželek ve prospěch domácích. V závěru zápasu již Zábřeh měl navrch a jeho hráči dovedli utkání do vítězného konce 5:3 o 179 kuželek.  Z domácího celku nejlépe zahráli Tomáš Dražil, který porazil 635 kuželek a Marek Ollinger 627 kuželek. Hráči hostujícího celku zůstali hluboko pod svými možnostmi. Nejlepší Tomáš Pospíchal 566 poražených kuželek.

Datum: 28. 10. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa