ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2023/24 – 4. kolo

Tabulku vedou po výhře nad Slavii Praha hráčky Rosic, stále bez ztráty bodu. Béčko Náchoda podalo ve Vyškově výborný výkon a zvítězilo 6:2. Nejlepší výkon kola zahrála v Náchodě Aneta Cvejnová, která porazila 653 kuželek.

Dvě výhry domácích celků a tři pro hostující to je bilance čtvrtého kola soutěže. KK Jihlava přenechala v domácím prostředí oba body nováčkovi soutěže Centropenu Dačice, béčko Náchod zahrálo výborně ve Vyškově a dosáhlo na své první ligové body. Zdravotně indisponovaná Slavie Praha nestačila v tomto kole na vedoucí celek tabulky Slovan Rosice a ztratila tak poprvé body.          Ligovou tabulku vedou nadále bez ztráty bodu hráčky Slovanu Rosice před áčkem Náchod. Na konci tabulky je na desátém místě se ziskem jednoho bodu Spartak Přerov a poslední je Vyškov, který zatím nezískal ani bod.

Šestistovek padlo v tomto kole sedm. Nejlepší výkony byly dosaženy na kuželně v Náchodě. Nejprve ve druhé rundě porazila hostující hráčka Spartaku Přerov Šárka Nováková 649 kuželek. V závěrečné rundě domácí hráčka Aneta Cvejnová zahrála ještě lépe. Porazila vynikajících 653 kuželek. Vedoucí hráčka celkového pořadí Natálie Bínová Slovanu Rosice porazila na kuželně v Praze na Žižkově 613 kuželek. Průměr vyšší, jak šest set mají po tomto kole čtyři hráčky. Druhá je Aneta Cvejnová 608, třetí Alena Kantnerová Slovan Rosice 601,5 a čtvrtí Linda Lindman Slavia Praha 601,5. Natálie Bínová Slovan Rosice na vedoucí příčce má průměr z průměrů 625,17.

Klíčové utkání čtvrtého kola se hrálo na Žižkově, kde domácí Slavia Praha hostila Slovan Rosice. Domácí oslabený celek držel krok s vedoucím celkem tabulky pouze v úvodu utkání, kde Linda Lindman a Vlasta Kohoutová získaly oba body. V dalším průběhu již domácí na Rosice nestačily. Střední část utkání hostující hráčky ovládly. Srovnaly stav na 2:2 a vedly o 58 kuželek. Natálie Bínová zahrála nejlepší výkon zápasu, když porazila 613 kuželek. V závěru zápasu byly opět lepší hráčky Rosic. Vyhrály oba duely. Alena Kantnerová atakovala šestistovku, ale nakonec jí chyběla jediná kuželka. Výhra 6:2 pro Rosice při 157 kuželkách do plusu znamená, že Rosice vedou po tomto kole tabulku s náskokem dvou bodů.

Béčko Náchod pod vedením Zdeňka Jaroše potvrdilo ve Vyškově skvělou formu, když jasně přehrálo domácí celek 6:2 o 121 kuželek. Výkonově hodně vyrovnaný celek. Mezi nejhorší a nejlepší hráčkou bylo 37 kuželek. Hostující hráčky ovládly první i druhou část zápasu, a tak před závěrem vedly 4:0 o 176 kuželek. V závěru sice domácí hráčky oba duely vyhráli, ale to stačilo jen na korigování výsledku. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí hráčka Jana Vejmolová, která porazila 600 kuželek. Z hostujícího celku byla nejlepší Veronika Kábrtová po výkonu 585 kuželek a je po tomto kole jedenáctá v pořadí jrdnotlivkyň.

Hráčky Centropenu Dačice zajížděly v tomto kole do Jihlavy a získaly zde svoji první ligovou výhru. KK Jihlavu porazily 6:2 o 75 kuželek. Hned v úvodu utkání porazila Veronika Brtníková nejlepší domácí hráčku Janu Braunovou, která se překvapivě objevila v první rundě. V závěru chyběla. Veronika Brtníková zahrála výborně. Porazila 603 kuželek a díky tomu vyhrála duel, když Jana Braunová porazila 592 kuželek. V dalším průběhu měly navrch hostující hráčky. V závěrečné části získaly oba duely a dovedly utkání do vítězného konce.

Áčko Náchod hostilo Spartak Přerov a nedalo hostujícímu celku žádnou šanci na případný úspěch. Výsledek 7:1 a 3502:3377 mluví za vše. Jediný bod pro Přerov uhrála Šárka Nováková po výborném výkonu 649 poražených kuželek. Svoji soupeřku přehrála o 139 kuželek. Nejlepší výkon v zápase zahrála domácí hráčka Aneta Cvejnová, která porazila 653 kuželek.

TJ Valašské Meziříčí hostilo v tomto kole KC Zlín. Domácí hráčky porazily o 132 kuželek více jak jejich soupeřky. Zlín ztratil hodně ve střední části utkání. Oba celky získaly tří body ve vzájemných duelech , a tak díky většímu počtu poražených kuželek oba body zůstaly doma. Nejlepší výkon v zápase zahrála domácí hráčka Nikola Tobolová, která porazila rovných šest set kuželek.

Datum: 21. 10. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa