ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS družstev - semifinále

Sobotní čas bude patřit semifinálovým střetnutím.

Program dne:

  • 9:25 - Rumunsko - Rakousko
  • 11:55 - Chorvatsko - Německo
  • 14:25 - Rakousko - Chorvatsko
  • 16:55 - Německo - Srbsko

Reportáž:   

Muži - Německo : Srbsko (6:2; 3963:3929)

  • Německé prokletí bylo prolomeno a konečně v závěrečných fázích turnaje dokázali kuželkáři této  země na Srby vyzrát. V první rundě to tak ale ještě nevypadalo. Zavarko (687) jasně vedl nad Barthem (632) a Wilke (686) naopak jasně vedl nad týmovým spoluhráčem z Zerbstu, Kovačičem (653). Naopak drama až do posledních hodů bylo v souboji Tima Brachtela s Radovanem Vlajkovem, který však neustál první otvírku na poslední dráze a bylo po nadějích na výhru v tomto duelu. Němci vedli 2:1, ale prohrávali o 6 kuželek. Jenže ve druhé rundě měli už od prvních hodů převahu Němci. Definitivní náskok si začali tvořit od druhé třicítky, kdy zejména Timo Hoffmann (664) začal významně utíkat Robertovi Ernjesimu (625). Prohru pro Srbsko nedokázali odvrátit ani velmi kvalitně hrající Adrijan Lončarevič (659) se světovým rekordmanem Congorem Baranjem (641), ten s Jürgenem Pointingerem dokonce prohrál (652). 

Muži - Rakousko : Chorvatsko (4:4; 3924:3903)

  • Tak v tomto utkání nebylo o překvapení nouze. Hned o první se postaral Branko Manev (657), když na sety i celkové číslo porazil Matthiase Zatschkowitsche (654). Dále vyhrál z první rundy i Nikola Muše (633) nad Martinem Rathmayerem (628). O nejvyšší nához a první bod Rakušanů se postaral Lukas Huber, jenž se zde prezentuje ve skvostné formě, porazil neuvěřitelných 708 kuželek. V druhé rundě se skóre přelévalo ze strany na stranu, rozhodovalo se až v posledních 10 hodech. Všichni měli dohráno kromě Philippa Vsetecky a Hrvoje Marinoviče. I přes to, že Hrvoje do posledních hodů bojoval ze všech sil, otočit skóre se mu nepodařilo. Chorvaté uhráli čtyři zápasové body a i tak to bylo málo. Dle mého názoru rozhodl kolaps Luky Bolanči na poslední dráze, kdy nahrál pouze 134 kuželek. Nejlepším hráčem domácích byl právě zmíněný Hrvoje Marinovič (683). Chorvátům se tak rozplynul sen o zlatém doublu, naopak jsou to právě Rakušané, kdo tento sen mohou naplnit.

Ženy - Chorvatsko : Německo (5:3; 3676:3594)

  • Teď už víme, kdo Rakušanky ve finálovém souboji o zlato doplní. Budou to domácí Chorvatky. Zásluhou první rundy šly Chorvatky do druhé půle za stavu 2:1 a 100 kuželek do plusu. V první dvojici jsme měli možnost sledovat střet světové jedničky s dvojkou a duel vyšel jasně pro Valentinu Gal jakožto jedničku světového žebříčku, porazila Annu Müller 4:0, 603:533. I když druhá jmenovaná už delší dobu hraje mimo top formu, rozhodně můžeme mluvit o fatálním selhání. Přecejen je to obhájkyně individuálního zlata z Elvy 2022. Naopak za vyzdvihnutí stojí výkon Matei Juričič (652), která porazila Janu Sophii Bachert (594). Jediný bod pro Němky v první lajně uhrála Celline Zenker (607) proti Aně Bacan Schneider (579). Ve druhé půlce zápasu byly sice Němky už lepšími hráčkami, ale na obrat to nestačilo, dokázaly smazat z manka pouze 18 kuželek, takže se z postupu do finále raduje domácí výběr. Nejlepší Němkou byla Alina Dollheimer s 643 poraženými kuželkami.

Ženy - Rumunsko : Rakousko (1:7; 3363:3552)

  •  Stejně jako včerejší čtvrtfinálová klání, tak i dnešní první semifinálové mělo jasného favorita. Rakušanky, posílené posledními vítězstvími nad Němkami a Srbkami (ve čtvrtfinále) vstoupili do utkání sebevědomě a od prvních hodů diktovaly jeho průběh. Po první rundě, do které nastoupily za Rumunsko Alina Stefania Sanda s Florentinou Naghi (527), Andrea Mioara Draghici (550), Maria Ciobanu (592) a na straně Rakouska Jennifer Kozak (600), Julia Huber (626), Dominique Rathmayer (595), bylo po zápase, protože Rakušanky vedly 3:0 o 152. Utkání už nedokázala zdramatizovat ani moje oblíbenkyně, Luminita Dogaru, které se vstup do utkání nevydařil a po 12 hodech druhé dráhy se nechala vystřídat. Lze říci, že utkání se v jeho druhé polovině dohrávalo v poklidu, protože kromě hry Fiony Steiner (621) byly výkony ostatních hráček spíše průměrné až podprůměrné. Zásadní je však to, že Rakousko postupuje do finále, ve kterém změří síly s domácími Chorvatkami nebo Němkami, na výsledek tohoto utkání si ale ještě musíme počkat.


Datum: 27. 5. 2023 | Sekce: Reprezentace | Autor: více autorů