ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS U18, SP U14 – den čtvrtý

Předposlední na MS dorostu vyplní sprinty. Dohráno!

Sprint dorostenci - semifinále
David Holý 0:2 Florian Spieser
Sprint dorostenci - čtvrtfinále
David Holý 2:0 Michael Waldner
Sprint dorostenci - 2. kolo
David Holý 1:1 (21:19) Adam Balazs
Sprint dorostenky - 2. kolo
Nela Šuterová 0:2 Luca Kis Horvath
Sprint dorostenky - 1. kolo
Nela Šuterová 1:1 (21:17) Katarzyna Nowakowska
Sprint dorostenci - 1. kolo
David Holý 2:0 Luka Simec

Program dne:

  • 11:00 - Nela Šuterová
  • 12:00 - David Holý
  • 14:30 - Nela Šuterová
  • 15:00 - David Holý
  • 16:30 - David Holý
  • 18:30 - vyhlášení vítězů (mimo jiné tandem dorostenky)

Reportáž: 

David Holý:

  • 17:35 - Dave otevírá středem. Francouz hodovkou. David trefuje fanku, ještě zbývá párek. Druhá hodovka. Výborný výkon Francouze, který si jde za postupem. David má první devítku na pět. Už by to musel doházet devítkami. Ale to se bohužel neděje. Dave prohrává i druhou dráhu a bude mu patřit bronz. Francouz půjde do finále, ok teré napínavý souboj svádí Balco s Zimmermannem. Vypadá to na rozstřel. Naopak u dívek to bude postup Rumunky a Rakušanky. 
  • 17:31 - Vedle probíhá zajímavý souboj. Doposud suverénní Němec prohrál první dráhu s Balcem 120:86. Dave začal šťastnější sedmičkou. Francouz naopak hodovkou. Stále je to rozlítané, ale Dave se drří na dostřel. Má trochu i smůlu, když bez roha má často jen pět. Po pěti hodech 32:31 pro Francouze. Bohužel dva středy posílají soupeře do trháku. Dave najednou ztrácí osm. Francouz hraje v podsattě bez chyb. Ledva jsem ho pochváli, už tu málem byly fanky. Dave plnou 58. Francouz 64. Taky na něj možná dolehla nervozita.
  • 17:25 - Dave hned dobral. Pokračuje pětkou bez roha. Francouz má k dobru sedm z plných. Trefuje fanky, ale ještě padá sedlák. Následně propaluje. Dave ale trefuje až na tři hody. Pokud půjde Francouz přes devítku, vyhraje. Nepůjde! Dave potřebuje osm na jistotu výhry. Bohužel jen pět. Prohrává tedy 94:95, byť při Francouzovi stáli všichni svatí.
  • 17:23 - Hodovka na úvod dorážky. Ale pro Francouze. Dave trefuje střed. Dva páry trefuje. A pokračuje sedmou. Francouz vede o 6.
  • 17:22 - Vypadalo to na sedm, ale nakonec ještě připadl král. Hned kuželka v bunkru. To už ale bylo moc. Druhý hod jde až k fankám. Hodovka jej napravuje. Bohužel druhé fanky, 5 28:30 pro Francouze. Devět. Ale chtělo by to delší sérii dobrých hodů. Tak nic. Podpis jen do středu. Francouz hraje stabilněji, drží pravou ulici a příliš nechybuje. A na závěr plných vyloženě zatápí pod kotlem. Francouz v plných vítězí 69:62.
  • 17:17 - Rozhoz utekl jako voda. Jdeme do hry.
  • 17:13 - A semifinále hned následuje. Vedle budou hrát Němec Zimmermann, který v podstatě v každém startu útočí na světový rekord, se Slovákem Balcem, který se neskutečně protrápil týmy, aby teď byl blízko titulu světového šampiona. Nyní už nastupují i dívky, kde se odehraje maďarsko-rumunský a polsko-rakouský souboj.
  • 17:06 - Dave vyhrál 100:86. A bude ho čekat lepší z rozstřelu mezi Francouzem a Chorvatem na vedlejších dráhách. Francouz už to měl skoro ložené, ale poslední hod na střed znamenal plichtu a druhý rozstřel. Na podruhé už to Francouz zvládl a utká se s naším Davidem.
  • 17:04 - 74. Na tomto čísle se zastavily plné našeho hráče. Oba hráči začali dorážku škaredou sedmou. David dává bez fíka. Naopak Ital už má alespoň dva. Je to o 12. Čtyřka bez roha trochu situaci ještě komplikuje. Ale druhý do levé to jistě napraví. Byl to tvrdší hod, takže "jen" čtyři. Na tři dobrá devítka. Ital na 16 79. Dave 16 91. Pěkná ulice, ale zůstává nepopulární lavor. Stačí na dva hody dobrat a je to tam. Tak ani ne. Ital trefil střed. Dave postoupí a bude mít medaili.
  • 16:59 - Chvilku napětí před začátkem čtyřky dráhy ukončila Davidova sedmička. Ital jen tři od středu. Hodovka! Šest kuželek hned na úvod by Davidovi mohlo dát klid. A znovu devět. Drtivý úvod od našeho reprezentanta. 5 38, osm k dobru. David teď ty ulice sice střídá, ale padá to, takže je třeba to vytěžit. Opět hodovka. Tentokráte je podepsaná středem. Následuje uklidnění do pravé za sedm. Ital plné slušných 62. Dave má 67 a ještě hod k dobru.
  • 16:52 - Čistý brand pro Itala. Dave trefuje škaredou sedmu. Míjí krále. Ale Ital po prvním dobrém hodu na pravou stranu, levou netrefuje. Dave napravuje chybu. Ital jede po jedné. Patnáctým hodem Dave otevírá televizáka. Potřebuje ideálně vyčistit celou levou stranu. Opatrným hodem ale trefuje jen sedláka. Ital naopak hází osmičku a už ztrácí jen šest. Dave netrefuje párek, musí po jedné. Ital 17 76. Otevírá sedmou z pravé. Dave dobírá exist, 19 84. Pokud Ital dorazí, bude mí před posledním hodem jednu k dobru. Nedává! Dave vítězí 90:85.
  • 16:48 - Oba pětky na úvod. Šestka druhým hodem posílá Davida do vedení o tři. Pět, osm a je srovnáno. Ital 5 25. Dave 5 31 po krásné osmičce z pravé uličky. Zatím hraje lépe. Teď mu teda fouklo do pravé, ale papír to snese. Navíc to napravuje hodovkou z pravé, tak kdo by se na něj zlobil. A druhá! Zatím výborné plné. Ital dokončuje plnou za 58. David trrefuje na závěr střed, 66.
  • 16:45 - Hra začíná.
  • 16:40 - Začíná boj o medaile. Vítěz z toho souboje už pojede domů s plackou. Bude to David, nebo Ital Waldner?
  • 15:38 - Rozstřel! David začíná. Levá, devět. Maďar pět bez roha. David šest. Maďar osmičkou snižuje. Dave musí osm na jistou výhru. Šest. Maďar to má v rukou. Těsne míjí roha. Je to šest. Dave vítězí 21:19 a postupuje.
  • 15:36 - Hodovka hned 11. hodem. Maďar brand. A druhou hned Dave přidává. Tuhle dráhu už musí vyhrát. Aktuálně má 27 kuželek k dobru. Zbytek dorážky už je poklidnější. Oba hráči si štelují hody pro sudden victory. Maďar například trefuje hodovku. David vítězí 108:96.
  • 15:31 - Opět hodovka na úvod. Jen tak dál. Po středu třetím hodem přichází opět hodovka. David 5 37. Maďar je po dvou středech o devět zpět. Jeden odpočinkový hod pro Davida, pět ze středu. Sedmička následuje. David má sedm k dobru. David je konečně v té správné levé ulici. A občas taky v pravé jako teď, ale kdo by se zlobil za osm. Plné 73. Vede o 13.
  • 15:25 - David 8 1 na úvod. Maďarka otevřel bez roha přidává jen roha. David má šest z ulice. Čeká ho levý párek. Bylo to těsně, ale padl jen sedlák. Balazs mezitím dobral, 15 73. David na dva taky uklízí, 16 81. Balazs trefil všech devět a vede o jednu. Na podruhé osm. David sundal sedm. Balazs má kuželku a hod k dobru. Pět bez roha. K tomu dva. David potřebuje osm. Trefuje ulici, ale tvrdší, tak je to jen šest. Balazs vyhrál první dráhu 98:96. 
  • 15:20 - Hodovka prvním hodem je velice dobré znamení. Druhým trochu volněji za sedm. Po polovině plných David bohužel prohrává o tři, když trefil fanky, 32:35. Náprava v podobě osmičky z pravé. I Maďar chybuje, když trefuje brand. Hodovka sedmým hodem! Podpis středem je takový český signature hod. Ale dva středy už jsou unikát. škoda slabší chvilky. Maďar vyhrál plnou 64:63.
  • 15:16 - Osmička na závěr rozcvičky. Cítím, že to bude dobré. A taky teda popcorn pana Harci. :-)
  • 15:11 - I Davida čeká soupeř z Maďarska, konkrétně Adam Balazs.

Nela Šuterová:

  • 15:08 - Horvath začala dorážku 8 1. Nela jen pětkou, ale dohazuje na dva hody. Horvath špatnou otvírku zachraňuje zázračným hodem. Nela trefuje pět z ulice. Horvath 15 80 a jde do plných. Šest. Zůstala levý párek a král. Nela bohužel míjí zadní fanku. Maďarka to vidí a ukazuje Nele, jak ji má hrát. Zapomněla však na ty zbylé kuželky. Nela má 17 83. Tvrdší ulice a zase pětka. Maďarka trefuje exist, 19 89. Nela bohužel propaluje. Maďarka osmiščkou otáčí vývoj dráhy. Vítězí 97:91 a postupuje.
  • 15:04 - Nela musí přidat do plných. První dráha to byl samý střed. Sedm z levé z ní o moc lépe. Dva hody dobré, dva slabší. Pátým padá hodovka, 32. Horvath naopak trefuje fanky, 28. Horvath zaváhání napravuje. Nela kontruje osmičkou. Plné se chýlí ke konci. Maďarka sedm na konec. Nela završuje plné stejně, vede tedy 65:62.
  • 14:58 - Maďarka propálila a bude mít nejmíňa čtyři hody devítku. Nela otevřela sedm a hned dvojičku uklidila. Maďarka nakonec přidala i jeden fík. Nela má trochu smůlu, když trefuje škaredou sedmičku. Maďarka má na 15 76, Nela sice 77, ale kvůli újezdu má hod navíc. Horvath pět bez roha. A hned uklízí. Nela musí dobře otevřít. Televizák. Čeká ji těžký hod do levé strany. Propaluje fanku a zůstává ji čest práci. Jak by řekli Francouzi: "Joyeux anniversaire". Maďarka vítězí na první dráze 101:84.
  • 14:54 - Obě holky začaly zvolna, na hody 8:9. Nela je zatím na středu, chtělo by to kousek do strany. Třeba do leva. Nela trefuje ulici a hned za devět. Osm na podpis, byť pravda z druhé strany. A do třetice pěkný hod. A opět hodovka. Maďarka ale taky hraje dobře. Nakonec má Horvath plné 67. Nela se bohužel vrátila do středu. Plné končí sedmičkou, 59. Maďarka otvírka pět bez roha.
  • 14:49 - Konec rozcvičky. Jdeme na to.
  • 14:40 - Jsme zpět. Obídková pauza je u konce. Nela se chystá do akce. Čeká ji těžká soupeřka v podobě Maďarky Horvath.

David Holý:

  • 12:30 - Davidova soupeře určí rozstřel. Slovinec nezvládl poslední hod. Postupuje Maďar Balazs.
  • 12:27 - Slovinec pět bez roha, kterého trefuje následně. David šestku z pravé. Uklízí párek a následně i sedláka. Slovinec to opravdu střílí snad poslepu. David má hod k dobru. Potřebuje hodovku. Šest bez roha. Ale měla oči. Slovinec sedm se zadním párem. Davve čistí trojičku. Slovinec míjí párek. David se rozebíhá...ulice, šest, sedm, osm nakonec. Bohužel míjí následně krále. Slovinec taky míjí. David napravuje. Dráhu zakončuje sedm, dva. A právě o ty dvě David vyhrává dráhu, 94:92. Je to postup!
  • 12:22 - Osm prvním hodem na trojce je dobrý vstup. Po pěti hodech 31:28 pro Davida. Slovinec se výrazně zlepšil. David má však stále dvě kuželky náskok. Devátý hod ale přináší zvrat. Slovinec osm. David jen čtyři. Plné nakonec 65:58 pro Slovince. 
  • 12:17 - Slovinec začal brandem. David se nenechal "zahanbit" a trefuje fanky. Druhý hod je lepší. Zůstává po něm pčední roh a levý sedlák.Slovinec se zatím trápí. David má první devítku na čtyři. Slovinec na sedm. David je opět až skoro na fankách. Potřebuje trefit dobrou pravou. Je to tam! David čistí zbytek kuželek. První dráha je jeho, 96:77.
  • 12:13 - David začal dvěma šestkami bez roha. Osm k tomu. Dobrý úvod, šest kuželek k dobru. Slovinec měl dobrý rozhoz. Teď je to slabší. David dobrý vstup potvrzuje hodovkou. Po pěti hodech vede 35:28. David drží levou ulici. Naopak Slovinec to střílí od Šumavy k Tatrám. Předposlední hod David trochu odpočinul brandem. Plné zakončuje hodovkou, 69:60.
  • 12:08 - Konec rozcvičky. David je v obležení dvou Slovinců. Další je nedaleko. 
  • 11:57 - David nastupuje na dráhy. Soupeřem mu bude Slovinec Simec.

Nela Šuterová:

  • 11:26 - Rozstřel! Zase jednmou rozhodnou pevnější nervy a štěstí ve třech hodech. Nela bude začínat, hraje na dráze vlevo. Pětka na úvod. Polka kontruje sedmičkou. Nela sedm z levé ulice. Polka tři od fanek. Nela poslední hod. Hodovka! Je to postup.
  • 11:22 - Sedm na úvod dorážky. Pomalu se blíží sudden victory. Nela na čtyři. Polka na tři. Nela následuje otevírá středem. Polka osm z levé. Jak říká trenér Novák...na osm je devítka na tři. A zase se to potvrdilo. Dokonce Polka ujela dvakrát. Nela dohrála sestavu a ještě má poslední hod do plných. Druhou dráhu vyhrává 81:78.
  • 11:17 - Druhé plné začínají lépe. 3 19:14. Ou, teď přišly fanky. Ale Polka kolegiálně dává taky. Dokonce dvoje po sobě. 5 26:17 pro Nelu. Hodovka! Nelina první na MS. ;-) Teď to vypadá velmi dobře. Nela plné 58. Polka má na devět 41.
  • 11:13 - Nela začala škaredou sedmou. Polka za osm. Má tedy hod k dobru. Druhá otvírka je středová. Polka má i druhou devítku na dva hody. Má 12 kuželek k dobru a otvírku takticky hází až do malé ulici. Nele se nepodařilo dobrat. Bude to 0:1, výsledek 76:107.
  • 11:08 - Opatrná dvojka na úvod. Sedmička ji napravuje. Na 4 22. Polka má o pět víc. Po šesti hodech to je o pět. Nela hraje do pravé. Polce to ale sype víc. Plné se blíží ke konci. Nela na jejich konci trefuje osm a pět, celkem 59. Polka má 65.
  • 11:04 - Proti Nele nastupuje naše stará známá Polka Nowakowská. Včera proti ní tandem mix uspěl. Poslední hod do rozcvičky a jdeme na to.
  • 11:00 - Jak řekl pan rozhodčí...na dráze č. 2 nastupuje Suterova Nela Czechia. ;-) Nela zahájila rozhozy. Připomínám, že ji můžete vidět na online streamu.
  • 9:20 - Dobrá zpráva po ránu. Dnes a zítra bude přenos zadarmo! NBC se na tomto opatření dohodla s organizátory. Beru to jako drobnou omluvu za všechny komplikace. :-) Nela bude hrát od 11. Snad nebudeme mít zpoždění.

Datum: 15. 5. 2023 | Sekce: Reprezentace | Autor: více autorů