ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Mistrem ČR juniorů 2006 se stal Petr Mika

Na krásnou a skvěle připravenou kuželnu v Horním Benešově se 13.5.2006 sjelo 36 nejlepších juniorů České republiky, mezi kterými nechyběla ani čtveřice reprezentantů, kteří příští středu odjíždí do Bolzana na světový šampionát.

FotkaPři slavnostním zahájení byli účastníci svědky předání stříbrné plakety ČKA za reprezentaci Honzovi Kotyzovi a pak již začal pravý boj. Jeden z favoritů náchodský reprezentant Ondra Sobčák startující v prvním náhozu předvedl výkon, se kterým on sám nebyl příliš spokojen (573). Zaplněné hlediště se dočkalo šestistovky hned v druhém náhozu, ve kterém ji docílil další z reprezentantů českovelenický Zdeněk Dvořák (611). Honza Kotyza, který nastupoval hned poté, na tento skvělý výkon dokázal odpovědět a uhrál výborných 622. Ještě lépe se však v kvalifikaci dařilo Petru Mikovi, který si novým rekordem kuželny (631) získal do finále nepatrný náskok. Za zmínku stojí Petrových 187 na jedné dráze. Trojice šestistovkařů tak po prvním dnu obsadila první tři místa s relativně velkým náskokem na čtvrtého Josefa Dvořáka (588) a očekávalo se, že si to právě tito tři hráči rozdají o titul Mistra České republiky.

FotkaV nedělním finále však se sedmého místa zaútočil Ondra Sobčák, který překonal o jednu kuželku sotva den starý rekord kuželny (632) a rázem se vrátil zpět do hry o medaile. Závěrečná čtveřice měla výborný vstup do hry, když všichni překonali 140 kolků a nejlépe se dařilo Honzovi Kotyzovi, který mírně ukrojil z náskoku Petra Miky. Petr však od druhé dráhy nedal nikomu šanci a jako jediný z účastníků mistrovství se v obou náhozech dostal přes hranici 600 bodů (611). Před závěrečnou dorážkou už Honza Kotyza se Zdeňkem Dvořákem měli jen malou šanci na zisk stříbrné medaile, kterou si výborným zlepšením vybojoval Ondra Sobčák. Avšak o bronzu rozhodnuto nebylo, neboť před dorážkou měli oba adepti (Honza i Zdeněk) v celkovém součtu kvalifikace a finále úplně stejně. Dva výrazy Honzy Kotyzy v úvodu dorážky pak rozhodli o tom, že bronzová medaile nakonec putovala do Českých Velenic.

Oddílu Horního Benešova patří velké poděkování za výbornou organizaci mistrovství a za jeho hladký a bezproblémový průběh a skvěle nachystanou padavou kuželnu, na které si s chutí zahráli všichni účastníci turnaje.

Datum: 14. 5. 2006 | Sekce: Mistrovství ČR | Autor: Jiří Němec