ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2022/23 – 22. kolo

Je dobojováno. Postup do Interligy si vybojovali hráči Sokola Duchcov, kteří v posledním kole porazili doma TJ Valašské Meziříčí 6:2 a udrželi náskok dvou bodů na KK Zábřeh který zvítězil 7:1 v Třebíči. Opět vynikající Michal Pytlík, ale ani jeho výkon 689 nestačil na zisk bodů a Spartak Přerov tak opouští po roce 1KLM.

O tom, kdo jako druhý sestoupí z 1.KLM společně se Slovanem Rosice se rozhodovalo na dvou kuželnách. O sestup si to mezi sebou rozdali CB Dobřany a KK Vyškov. Kdo vyhraje má zajištěno udržení v soutěži. Prohraný z tohoto duelu musel čekat na výsledek utkání Lokomotiva České Velenice Spartak Přerov. Dobřany doma zvítězily 5,5:2,5 a ziskem 2,5 bodu si Vyškov zajistili, že má v konečném účtování lepší skóre a tím i účast v příští ročník soutěže. Spartak Přerov v Českých Velenicích bojoval, ale prohra 6:2 jim určila, že obsadí předposlední místo a po ročním působení opouští 1KLM. Přerovští hráči zdolali tři šestistovky, ale ani to nestačilo na výhru. Domácí hráči nepokořili žádnou, ale jejich výkony byly daleko vyrovnanější. Nejlepší hráč soutěže Michal Pytlík se moc snažil. Porazil 689 kuželek, jeho spoluhráč Jiří Divila 636 kuželek, ale nestačilo to. Nutno podotknout, že Klokani uhájili svoji účast v 1KLM rovněž díky nejtěsnější výhře ve velikonoční dohrávce se Slovanem Rosice, ve které zvítězili 5:3 o jedinou kuželku. Dva sestupující celky nahradí v příštím ročníku vítěz 2KLM a Slovan Karlovy Vary a vítěz skupiny 2KLM B SK Podlužan Prušánky.

Domácí celky uhrály v tomto kole pět výher. Jediné vítězství hostujícího celku uhrál v Třebíčí KK Zábřeh. Šestistovek padlo v posledním kole osmnáct, když nejlepší výkony zaznamenali hráči sestupujícího celku Michal Pytlík a Jiří Divila 689 resp. 636 kuželek. Pořadí na předních místech jednotlivců dle dosaženého průměru z průměrů se nezměnilo. Na prvním místě se umístil Michal Pytlík Spartaku Přerov 629,52, druhé místo má Zdeněk Ransdorf 612,49 a třetí místo Radim Metelka TJ Valašské Meziříčí 605,34. V pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo zvítězil rovněž Michal Pytlík se ziskem devatenácti bodů před Zdeňkem Ransdorfem, který má na svém kontě osmnáct bodů a a třetí je Marek Ollinger KK Zábřeh se sedmnácti body.

Datum: 16. 4. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa