ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2022/23 – 18. kolo

Je dobojováno. Zápasy posledního kola již nemohly svými výsledky nic na medailových a sestupových postech změnit. Popáté za sebou získaly mistrovský titul hráčky Slovanu Rosice. Druhou příčku obsadil celek Slavie Praha a na třetím skončil SKK Náchod. Velká gratulace všem. Nejvyšší soutěž opouští SKK Jičín a SKK Rokycany.

V posledním kole si připsaly na svoje konto dvě výhry hostující celky. KK Vyškov zvítězil v Rokycanech a Slavie Praha veze body z Valašského Meziříčí. Jedno utkání skončilo remízou, když hráčky KC Zlína uhráli bod v domácím prostředí se Slovanem Rosice. Dvě utkání skončily výhrou domácích celků. SKK Jičín přehrál SKK Náchod a KK Jihlava zvítězila na Spartakem Přerov. V nedělní dohrávce pak porazily hráčky TJ Valašského Meziříčí KK Jihlavu 6:2.

V posledním kole bylo pokořeno šest šestistovek a v nedělní dohrávce tři. Nejlepší výkon kola zahrála hráčka Slovanu Rosice Natálie Topičová, která porazila ve Zlíně 624 kuželek a díky tomuto výkonu posunula svůj průměr z průměrů jako jediná hráčka přes šestistovku na hodnotu 600,73. Druhé místo v pořadí jednotlivkyň obsadila Lucie Vaverková Slovan Rosice 595,69 a třetí příčku obsadila Jana Braunová KK Jihlava 582,84 kuželek. V pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů pro družstvo obsadila první příčku hráčka Slavie Praha Vlasta Kohoutová, která získala 17 bodu. Se ziskem šestnácti bodů obsadila druhé místo Jana Braunová KK Jihlava. Třetí příčku obsadila hráčka Slovanu Rosice Lucie Vaverková rovněž se ziskem šestnácti bodů. Má na svém kontě o jedno utkání více a tím i horší procentuální úspěšnost.

Přeji všem krásné prožití letních měsíců a načerpání sil pro nový ročník soutěže.

Datum: 16. 4. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa