ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Výsledky mezistátního utkání dorostu SVK - CZE

O velikonočním víkendu se ve slovenské Pobedimi konalo přátelské mezistátní utkání dorostenecké a žákovské reprezentace. V článku naleznete shrnutí a kompletní výsledky, včetně nominace na mezistátní utkání s Německem.

Příprava na mistrovství světa dorostu a světový pohár žactva v Chorvatsku vrcholí. O víkendu 7. – 9. dubna hostila slovenská Pobedim přátelské mezistátní utkání mezi Slovenskem a Českem. Program byl nabitý a prověřil aktuální formu a fyzickou i psychickou připravenost širšího výběru reprezentace.

SOBOTA

V sobotu byly na programu nejprve zápasy dorostenek a dorostenců. Během nich byly pokořeny dorostenecké rekordy kuželny. Slovenska Naďa Poliaková předvedla výkon 613 kuželek a z české reprezentace se blýskl výkonem 627 Adam Mísař. České družstvo dorostenek se Slovenkami prohrálo 3173:3296. Naopak naši dorostenci slovenský tým porazili 3436:3292.

Zápas na 120 h.s.

Dorostenky

 

Dorostenci

 

Kábrtová Veronika

552

Toman Vojtěch

555

Kalousová Monika

512

Benda Tomáš

573

Petru Thea

545

Fišer Josef

543

Šuterová Nela

478

Horák David

566

Mertlová Petra

538

Mísař Adam

627

Lokvencová Barbora

548

Adamů František

572

Žákyně

 

Žáci

 

Šimková Petra

505

Harca Jaroslav

499

Kuncová Karolína

508

Nekuda Luděk

474

Smíšené tandemy

Do soutěže smíšených tandemů byly nominovány dvojice Petrů – Benda, Kábrtová – Mísař, Šuterová – Horák, Kalousová – Fišer. V českém finálovém souboji nakonec zvítězil tým Nela Šuterová – David Horák, stříbrnou příčku obsadil tým Thea Petrů – Tomáš Benda. Třetí a čtvrté místo obsadily slovenské dvojice.

NEDĚLE

Zápas na 120 h.s.

Žákyně

 

Žáci

 

Šimková Petra

562

Harca Jaroslav

496

Kuncová Karolína

521

Nekuda Luděk

524

Sprinty

Do sprintových soubojů byly nominovány mezi dorostenkami Nela Šuterová, Petra Mertlová, Barbora Lokvencová a Monika Kalousová. Z dorostenců nastoupili Adam Mísař, Tomáš Benda, David Horák a František Adamů. Z prvního kola se podařilo postoupit Nele a Adamovi, ale druhou výhru již nezopakovali, a tak se mezi sebou ve finále utkaly pouze slovenské týmy.

Tandemy

Následovala soutěž tandemů. Za Česko nastoupili dvojice Toman – Fišer a Mísař – Adamů, Petrů – Lokvencová a Mertlová – Kábrtová. České výpravě se dařilo, mezi dorostenkami si první místo v ryze českém finále vybojovalo po rozstřelu duo Thea Petrů a Barbora Lokvencová, druhou pozici obsadily Petra Mertlová a Veronika Kábrtová. Mezi chlapci se do finále probojoval Vojtěch Toman a Josef Fišer, kteří po napínavém souboji v dvojité sudden victory podlehli svým slovenským soupeřům.

Hodnocení trenérů

Program mezistátního utkání byl náročný a prověřil nejen aktuální výkonnost reprezentačního výběru, ale také jejich fyzičku a schopnost zvládnout více různých náhozů a disciplín ve dvou dnech. Kuželna v Pobedimi byla i samotným slovenským týmem označena za těžkou, o čemž svědčí (do tohoto víkendu) i dlouho nepřekonané rekordy kuželny. Připravena však byla dobře a podmínky měli všichni hráči stejné. K vidění byly kvalitní výkony (jak vzhledem k číslu, tak po technické stránce), ale i ty, se kterými hráči, hráčky ani trenéři spokojení úplně být nemohli. Někteří bojovali s udržením hry na všech drahách, kdy se kvůli nepovedeným třicítkám zbytečně připravily o lepší výsledek. Poslední ostrá příprava bude na kuželně v Rokycanech. Na mezistátní utkání s Německem byli nominování:

  • Veronika Kábrtová, Barbora Lokvencová, Petra Mertlová, Thea Petrů, Nela Šuterová a za žákyně Petra Šimková
  • František Adamů, Tomáš Benda, David Holý, David Horák, Adam Mísař a za žáky Jaroslav Harca

Odkaz na pdf s kompletními výsledky ZDE.

Fotoalbum na Flickeru:

2023-04-08 MU U18 SVK-CZE Pobedim

Datum: 9. 4. 2023 | Sekce: Reprezentace | Autor: Ludmila Eliášová