ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2022/23 – 21. kolo

O tom kdo vyhraje a kdo sestoupí rozhodnou velikonoční dohrávky a poslední kolo. Soutěž nadále vede Sokol Duchcov s náskokem dvou bodů na KK Zábřeh. O sestup si to rozdají čtyři poslední celky. Michal Pytlík Spartak Přerov porazil 685 kuželek a to je druhý nejlepší výkon v soutěži.

Tento soutěžní ročník bude dramatický až do posledního kola. Hodně napoví již velikonoční dohrávky. V souboji o vítězství ve skupině a účast v baráži o Interligu jsou na tom lépe hráči Sokola Duchcov. Poslední kolo hrají doma s TJ Valašským Meziříčí. Druhý KK Zábřeh ztrácí na vedoucí post dva body zajíždí ke svému poslednímu utkání do Třebíče. Pokud by došlo na vedoucích postech k rovnosti bodů má KK Zábřeh lepší skóre. Konec tabulky je hodně zamotaný. Letos ani šestnáct bodů nemusí stačit na udržení se v soutěži.

Utkání o udržení, které to mohou ovlivnit.

Klokani  - Rosice  dohrávka přerušeného utkání pátek 7.4.2023

Poslední kolo

Klokani – KK Vyškov                                                

Loko České Velenice – Spartak Přerov.                        Klokani – KK Vyškov

V utkáních tohoto kola padlo devět šestistovek. Nejlepší výkon zahrál přerovský Michal Pytlík, když porazil 685 kuželek, a to je druhý nejlepší výkon v tomto soutěžním ročníku. Ondřej Ševela KK Vyškov porazil 643 kuželek. Michal Pytlík tak nadále vede jasně pořadí jednotlivců průměrem z průměrů 624,29. Po splnění počtu kuželen se na druhé místo prosadil Zdeněk Ransdorf ze Sokola Duchcov 612,56 a odsunul na třetí místo Radima Metelku z TJ Valašského Meziříčí 605,34. Přerovský Michal Pytlík má navrch i v pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo.  Vede pořadí se ziskem 18 bodů a náskokem jednoho budu na Zdeňka Ransdorfa a dvou na Marka Ollingera z KK Zábřeh.

TJ Valašské Meziříčí hostilo Centropen Dačice. Domácí hráči měli navrch a zcela zaslouženě zvítězili 7:1. Jediný bod pro hosty uhrál Josef Brtník hned v úvodu utkání po těsné výhře nad Vladimírem Výrkem. Zbytek bodů šel na konto domácích. Šestistovka v utkání nepadla žádná, a tak nejlepší výkon má na svém kontě domácí hráč Dalibor Tuček, který porazil 585 kuželek.

TJ Třebíč zajížděla na dráhy Spartaku Přerov, který potřeboval nutně vyhrát, aby si vylepšil před posledním kolem naději na udržení se v soutěži. Po úvodu to bylo hodně vyrovnané. Přerov vedl 2:1, ale prohrával o 23 kuželek. Druhá část utkání se hrála v režii domácích. Tři výhry a díky Výkonu Michala Pytlíka získali domácí hráči i převahu na poražené kuželky. Konečná výhra 7:1 posílila naděje Přerova na udržení se v soutěži.

KK Vyškov hostil vedoucí celek tabulky Sokol Duchcov. Hostující celek zahrál ve Vyškově výborně a zcela po zásluze zvítězil 7:1 a udržel vedení v tabulce. V utkání padly čtyři šestistovky. Tři zahráli hráči Duchcova a jednu domácí Ondřej Ševela, který porazil 643 kuželek, a to byl nejlepší výkon zápasu.

V souboji dvou Lokomotiv byli lepší domácí hráči Lokomotivy Trutnov, kteří v utkání zvítězili 6:2 a před posledním kolem drží bronzový post v tabulce. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí hráč Marek Žoudlík, který porazil 612 kuželek.

KK Zábřeh hostil v tomto kole Klokany z Dobřan a nedal jim žádnou šanci na případný úspěch. Hosté odjížděli ze Zábřehu po slabém výkonu s kanárem po prohře 8:0. KK Zábřeh ztrácí na vedoucí příčku dva body a drží stále naději. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí Tomáš Dražil, který porazil 626 kuželek.

Poslední Rosice nestačily doma na Sadskou. Prohrály 6:2 a jejich naděje na udržení se v soutěži tím pádem již pohasla. Před závěrem byl stav pro domácí stále nadějný. 2:2 a Rosice vedly o osm kuželek. Závěr domácí hráči neustáli. Oba duely prohráli a ztratili 45 kuželek. Nejlepší výkon v utkání a jedinou šestistovku zaznamenal domácí hráč Jiří Zemek, který porazil 605 kuželek.

Datum: 2. 4. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa