ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2022/23 – 17. kolo

V 1KLZ je kolo před koncem o všem rozhodnuto. Titul berou popáté Rosice, stříbro Slavie Praha a bronz SKK Náchod. SOutěž opouští SKK Rokycany a SKK Jičín.

Po předposledním kole je o všem podstatném rozhodnuto. Mistrovský titul po páté za sebou získávají hráčky Slovanu Rosice. Na druhém místě bude v tabulce Slavie Praha a třetí místo obsadí SKK Náchod. Nejvyšší soutěž opouští SKK Rokycany a SKK Jičín. O víkendu získaly jediné vítězství hostujícího celku hráčky SKK Rokycan, které zvítězily v Přerově 6:2. Ve zbývajících utkáních se radovaly z výher a zisku bodů domácí. Hráčky Slovanu Rosice nadělily v domácím prostředí y kanára TJ Valašskému Meziříčí. Je to jejich v pořadí šestá výhra s nulou v tomto soutěžním ročníku.

V tomto kole padlo pět šestistovek. Nejlepší výkon kola zahrála hráčka KK Vyškov Zuzana Honcová, která porazila 609 kuželek. Pořadí jednotlivkyň po tomto kole nedoznalo změn a asi to tak zůstane i po posledním kole. Vede Natálie Topičová Slovan Rosice 598,14 před svojí stájovou kolegyní Lucii Vaverkovou 569,32. Na třetím, místě je Michaela Beňová Spartak Přerov 588. V pořadí dle získaných bodů pro družstvo je na prvním místě Vlasta Kohoutová Slavie Praha se ziskem 17 bodů což dává úspěšnost 94%. Jelikož má náskok dva body na druhou v pořadí, nebude tomu jinam ani po posledním kole. Druhá je Lucie Vaverková Slovan Rosice se ziskem 15 bodů a na třetím Natálie Topičová se ziskem 14 bodů.

Slavie Praha hostila ve svém posledním utkání sezóny (utkání posledního kola má předehráno) KK Jihlavu a po první a druhé části utkání to vypadalo na bezproblémovou výhru zvláště po střední části, kde hráčky Slavie braly oba body po velmi těsných výhrách. Michaele Kučerová o kuželku a Vladimíra Malinská o čtyři. Závěr utkání probíhal dost podobně jako ve čtrnáctém kole proti Rosicím. Poslední dráhu opět domácí hráčky odehrály špatně, prohrály 45 kuželek. Naštěstí tentokrát zůstalo v konečném účtování na jejich kontě plus 15 kuželek. Slavie si tak touto výhrou zajistila zisk stříbrných medailí.

Hráčky Slovanu Rosice pokračovaly ve vítězném tažení doma proti TJ Valašskému Meziříčí. Rosice odehrály poměrně vydařené utkání a nadělily svým soupeřkám kanára. Hostující hráčky neměly šanci na případný zisk bodu. Rosické hráčky pokořily dvě šestistovky. Zasloužily se o ně obě vedoucí hráčky z pořadí jednotlivkyň. Natálie Topičová porazila 602 kuželek a Lucie Vaverková hodila rovnou šestistovku.

Utkání, ve kterém již v podstatě o nic nešlo se hrálo ve Vyškově, kde domácí hráčky hostily poslední celek tabulky SKK Jičín. Domácí hráčky podaly slušný výkon. Na šestistovky dosáhly Zuzana Honcová po výkonu 906 a Lucie Trávníčková, která porazila 606 kuželek. Z hostujícího celku byla nejlepší Lenka Vávrová, která porazila 582 kuželek.

Hráčky SKK Náchod hostily v tomto kole KC Zlín a v poklidném utkání zcela zaslouženě zvítězily 7:1 a dosáhly tak na zisk bronzových medailí, když mají po tomto kole na čtvrté Valašské Meziříčí náskok tří bodů a již nemohou být předstiženy. Jediný bod pro Zlín uhrála po nejlepším výkonu družstva Barbora Jankových, která porazila 589 kuželek. Z domácího celku zahrála nejlépe Nikola Portyšová, která porazila 590 kuželek, a to byl nejlepší výkon zápasu.

Již s jistotou sestupující SKK Rokycany se představily v Přerově a v podprůměrném utkání zvítězily 6:2 a připsaly si tak na svoje konto druhou výhru v řadě za sebou. V úvodní části zápasu držely domácí hráčky se svými soupeřkami krok, když ji vyhráli 2:1 o patnáct kuželek. Druhou část zápasu ovládly hostující hráčky. Plný zisk bodů a 94 kuželek do plusu. Nakonec z toho byla jasná výhra pro hostující celek. Nejlepší výkon v utkání zahrála hostující hráčky Karoline Utikalová, která porazila 563 kuželek.

Datum: 2. 4. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa