ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2022/23 – 19. kolo

Sokol Duchcov se po domácím zaváhaní KK Zábřeh posunul do čela tabulky. Tomáš Juřík TJ Valašské Meziříčí porazil v doma 674 kuželek.

V devatenáctém kole získali domácí i hosté po dvou výhrách a dvě utkání skončily nerozhodně. Venku se dařilo hráčům Sadské, kteří zvítězili ve Vyškově a Sokolu Duchcov, který zvítězil v Dobřanech. Remízu uhráli hráči Centropenu Dačice v Zábřehu a Spartaku Přerov v Rosicích. V tabulce se tak do čela tabulky posunul Duchcov, který se bodově dotáhl na KK Zábřeh, ale má lepší skóre. Na třetím místě je Lokomotiva Trutnov se ztrátou dvou bodů na vedoucí duo. V boji o záchranu při nestejném počtu odehraných utkání jsou na sestupových postech celky Spartaku Přerov a Slovanu Rosice. Klokani Dobřany mají na desátém místě náskok dvou bodu na Spartak Přerov.

V utkáních tohoto kola padlo čtrnáct šestistovek. Nejlepší výkon kola zahrál ve Valašském Meziříčí domácí hráč Tomáš Juřík, který porazil 674 kuželek a velkou měrou přispěl k výhře domácího celku nad Lokomotivou České Velenice. Vedení v pořadí jednotlivců nedoznalo po tomto kole změn. Nadále vede Michal Pytlík Spartak Přerov 623,75 před Radimem Metelkou TJ Valašské Meziříčí 604,09 a Ondřejem Stránským Lokomotiva Trutnov 597,31.

TJ Valašské Meziříčí hostilo Lokomotivu České Velenice. Hosté měli lepší vstup do utkání, když oba úvodní duely vyhráli a vedli o 65 kuželek. Po bodově vyrovnané střední části zápasu šli domácí hráči díky výbornému výkonu Tomáše Juříka 674 do vedení o 39 kuželek. V závěru utkání brali oba body domácí hráči, a tak rozhodovaly o zisku bodů poražené kuželky a těch měli na svém kontě o 71 více hráči Valašského Meziříčí, kteří nakonec zvítězili 5:3.

KK Vyškov nestačil v domácím prostředí na CDS Sadskou. V utkání padly čtyři šestistovky. Dvě zahráli domácí hráči Ondřej Ševela 634 a Tomáš Procházka 616. Z hostujícího celku dosáhli na šestistovku Tomáš Bek 607 a Martin Schejbal 622. Hráči obou celku získali po třech bodech ze hry, a tak o výhře rozhodovaly poražené kuželky a těch měli na svém kontě o 59 více hráči hostujícího celku, kteří tak zvítězili 5:3.

Lokomotiva Trutnov hostila TJ Třebíč a poměrně jasně zvítězila 7:1 o 172 kuželek, když hosté zahráli hodně špatně. Jediný bod pro hostující celek uhrál ve střední části utkání Robert Pevný po výhře nad Kamilem Fiebingerem. Nejlepší výkon v utkání zahrál hráč domácího celku Marek Žoudlík, který porazil 610 kuželek.

Sokol Duchcov po výhře v minulém kole v Třebíči dominoval i v utkání tohoto kola v Dobřanech. Po dobrém výkonu zvítězili 7:1 o 115 kuželek. V utkání padlo pět šestistovek. Nejlepší výkon zahrál hráč hostujícího celku Matěj Novák, který porazil 637 kuželek. Nejlepší z domácího celku byl v závěrečné části utkání Lukáš Doubrava, který porazil 605 kuželek a díky tomu získal jediný bod pro Klokany.

Souboj KK Zábřehu a Centropenu Dačice skončil dělbou bodů a domácí díky tomu ztratili vedení v tabulce. Hráči hostujícího celku vyhráli ve čtyřech duelech, domácí porazili celkově o 38 kuželek víc. Před závěrečnou části zápasu vedli hosté 3:1 o 34 kuželek. V závěrečné části utkání domácí hráči vyhráli oba duely a smazali náskok Dačic. Dačice tak získaly cenný bod v boji o záchranu v soutěži.

Utkání dvou celků ohrožených sestupem skončilo rovněž nerozhodně. Hráči Slovanu Rosice, kteří jsou na tom v tabulce o trochu hůře potřebovali brát oba body, ale nestalo se. Domácí hráči měli k výhře našlápnuto. Před závěrem vedli 3:1 o 58 kuželek. Michal Pytlík v závěru nahrál na Dalibora Matyáše 87 kuželek a to znamenalo při těsné výhře Jiřího Axmana, že dva body za poražené kuželky si připisují hráči Přerova a díky tomu skončilo utkání dělbou bodů.

Datum: 19. 3. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa