ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2022/23 – 12. kolo

O víkendu se hrály pouze tři zápasy. Tabulku vedou nadále hráčky Slovanu Rosice i přes neodehrané utkání tohoto kola s náskokem dvou bodů na Slavii Praha.

O tomto víkendu se hrály pouze tři zápasy. Ve dvou zvítězily hostující celky, a to KC Zlín překvapivě v Jihlavě a TJ Valašské Meziříčí veze oba body z Rokycan. Slavie Praha zvítězila poměrně jasně doma nad KK Vyškovem. Z důvodu nemoci v řadách kádru Slovanu Rosice a na základě vstřícné dohody obou družstev je utkání Slovan Rosice SKK Náchod přeloženo na příští neděli. Tabulku i přes neodehraný zápas vedou hráčky Slovanu Rosice s náskokem dvou bodů na Slavii Praha. Třetí příčku si pojistilo výhrou v Rokycanech TJ Valašské Meziříčí. Konec tabulky beze změn. Pa posledních dvou místech jsou se ziskem jediného bodu celky SKK Jičína a SKK Rokycan. Na nesestupovou příčku ztrácejí pět bodů.

Šestistovky ve třech odehraných utkáních padly tři. Nejlepší výkon zahrála hráčka KK Vyškov Pavla Fialová, která porazila 615 kuželek. Vedoucí trojka z pořadí jednotlivkyň z důvodu odložení utkání nehrála, a tak se pořadí jednotlivkyň nezměnilo. Nadále vede Natálie Topičová průměrem z průměrů 6024,93 před Lucii Vaverkovou 597,77. Obě hráčky Slovanu Rosice. Na třetí místě je Aneta Cvejnová SKK Náchod 594,56.

TJ Valašské Meziříčí potvrdilo v Rokycanech roli favorita a s přehledem zvítězilo 7:1. V úvodní a závěrečné části utkání dominovaly hostující hráčky, které získaly plný počet bodu. Pouze střed utkání byl vyrovnaný. V té získala četný bod ve prospěch domácího celku Monika Kalousová po výhře 3:1 nad Michaelou Provazníkovou. Její výkon 577 poražených kuželek byl zároveň nejlepším v utkání. Z hostujícího celku zahrála nejlépe Nikola Tobolová, která porazila 572 kuželek.

KK Jihlava o tomto výkonu doma nepřesvědčila. Po vyrovnaném úvodu měly domácí hráčky za stavu 1:1 na body ze hry patnáct kuželek k dobru. Zlínu se zadařilo ve střední části utkání, kde jeho hráčky získaly oba body a 86 kuželek. Jihlavským hráčkám se již v závěru zápasu nepodařilo manko dohnat, a tak nakonec si oba body odvážejí zlínské hráčky po výhře 6:2 o 98 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrála hostující hráčka Michaela Matlachová, která porazila 587 kuželek. Z šedi výkonů jihlavských hráček vystoupila Jana Braunová, která porazila 578 kuželek.

Slavia Praha hostila hráčky KK Vyškov. Domácí celek neměl k dispozice všechny hráčky základní sestavy, ale to vůbec nezabránilo jasné výhře 6:2 97 kuželek. Domácí celek vsadil vše do úvodu. Po výborných výkonech Lindy Lindman 590 a Vlasty Kohoutové 604 šel do jasného vedení o 151 kuželek. V dalším průběhu se utkání dosti vyrovnalo, ale hostující celek již otočení vývoje neměl. Ve střední části zahrála nejlepší výkon utkání hráčka KK Vyškov Pavla Fialová, která porazila 615 kuželek. Stačilo to pouze na korigování rozdílu v poražených kuželkách. V závěru utkání pečetila vítězství Slavie Praha Vladimíra Malinská výkonem 603 poražených kuželek.

Datum: 25. 2. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa