ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Interliga 15. kolo

V 15.kole se dařilo Rokycanům a Vrútkám. Obě družstva si připsala po čtyřech bodech po dvojutkání. Rokycany po výhrách v Sučanech a Rakovicích. Vrútky naopak doma nezaváhaly proti Jihlavě a Hořicím. Vedoucí družstvo Trstená Starek kvůli povinnostem v Lize mistrů do 15.kola nezasáhlo.

Podbrezová zajížděla do Fiľakova. Utkání družstev z opačných pólů tabulky dopadlo dle předpokladů. Fiľakovo bodovalo jen v úvodní rundě, zbytek utkání ovládli hosté z Podbrezové.

Valašské Meziříčí, které v národní tabulce drží druhé místo přivítalo Brno Husovice. Hosté po průměrném výkonu odjížděli s nášupem přes 100 kuželek. Hosté se po úvodní rundě zásluhou dvou těsných výher ujali vedení. Druhá runda patřila již domácím zásluhou Rostislava Goreckého, který výkonem 641 p.k. otočil vývoj utkání na stranu domácích. Závěr již patřil domácím a po zásluze body zůstali v domácích rukou.

Utkání plné vynikajících výkonů bylo k vidění ve Vrútkách v utkání, ve kterém v sobotu nastoupili Ježci z Jihlavy. Hned v úvodní rundě se bylo na co dívat. Za domácí se zaskvěl Milan Tomka výkonem 654 p.k. Hosté kontrovali, když Mojmír Holec výkonem 659 p.k. dal hostům naději, po první rundě tedy 1:1 a plus 11 kuželek pro hosty. Zbytek utkání však patřil domácím, který utkání otočili a svůj náskok trpělivě navyšovali. V poslední rundě pak exceloval Marián Rutkay výkonem 657 p.k.

V nedělním utkání to již takový koncert v podání domácích nebyl, a tak hosté z Hořic padli jen o 59 kuželek. Vyrovnané utkání rozhodly především lepší výkony domácích v úvodu a závěru utkání.

Rokycany v sobotu nastoupily v Sučanech proti poslednímu družstvu tabulky. Hosté podali velice dobrý výkon a po zásluze získali „povinné“ body.

V nedělním utkání pak Rokycany zajížděly do Rakovic, kde je čekal těžší soupeř, který hlavně doma body nerozdává. Hosté sice oproti sobotnímu utkání podali slabší výkon, no na domácí to tentokrát stačilo. Rokycany tedy z výjezdového dvojutkání vezou čtyři body a upevňují si první místo v národní tabulce.   


Datum: 19. 2. 2023 | Sekce: Interliga | Autor: Karel Bok