ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2022/23 – 11. kolo

Rosice vedou i po tomto kole tabulku s náskokem čtyř bodů na Slavii Praha.

O tomto víkendu se odehrály pouze tři utkání. Zápas KK Výškov – Slovan Rosice byl předehrán z důvodu účasti Rosic v Lize mistrů a zápas TJ Valašské Meziříčí - KK Jihlava se neodehrál z protože hostující celek se nedostavil z důvodu neprůjezdné D1 kvůli sobotní havárie na u Měřína a následné poruchy vozu. Ve zbývajících utkání vyhrály ve dvou případech domácí a pouze v jednom se radovaly z výhry domácí hráčky.

V odehraných utkáních padlo sedm šestistovek. Nejlepší výkony zahrály po shodném výkonu 628 kuželek Aneta Cvejnová SKK Náchod a Lucie Vaverková Slovan Rosice. Pořadí jednotlivkyň se ani po tomto kole nezměnilo. Nadále vedou hráčky Slovanu Rosice Natálie Topičová před Lucii Vaverkovou. Třetí v pořadí je Aneta Cvejnová z SKK Náchod.

V pořadí družstev na čele tabulky se nic nezměnilo. Vedou nadále hráčky Slovanu Rosice se ziskem 22 bodů. Druhá Slavie Praha ztrácí čtyři body. Slovan Rosice jsou tak na nejlepší cestě k obhajobě mistrovského titulu. Konec tabulky rovněž beze změn. Na sestupových postech jsou se ziskem pouhého bodu a ztrátou pěti bodu na nesestupovou osmou příčku SKK Rokycany a SKK Jičín. Oba celky ani v tomto kole na zisk bodů nedosáhly.

KC Zlín hostil Spartak Přerov a na své dobře hrající soupeřky nestačil. Přerovské hráčky si v průběhu utkání vybudovaly dostatečný náskok v poražených kuželkách, takže ani herní výpadek v závěru utkání a výhra domácí hráčky o 112 kuželek již na výhře 6:2 ve prospěch Přerova nic nezměnila. Nejlepší výkon v utkání podala hostující hráčka Michaela Beňová, která porazila 612 kuželek. Z domácího celku zahrála nejlépe v závěru zápasu Michaela Bagári, která dosáhla na výkon 361 kuželek.

Slavie Praha zajížděla ke svému dalšímu utkání na dráhy posledního Jičína. V dramatickém utkání o výhře Slavie 6:2 rozhodla jediná kuželka, o kterou nahrály hostující hráčky více. Domácí hráčky potřebovaly na zisk bodu porazit o dvě kuželky více. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí hráčka Jana Bínová, která porazila 580 kuželek.

SKK Primátor Náchod hostil v tomto kole předposlední celek tabulky SKK Rokycany. Úvod utkání byl hodně vyrovnaný a každá strana získala po bodu. Náchod měl k dobru dvě kuželky. Ve střední části zápasu získaly navrch domácí hráčky zásluhou výborného výkonu Kateřiny Majerové, která porazila 605 kuželek a jasně o 70 kolků brala bod. Druhý duel byl vyrovnaný. Oba celky získaly po půl bodu. Závěr utkání byl ve znamení výborného výkonu Anety Cvejnové, která porazila 628 kuželek a pečetila výhru domácích poměrem 6:2 o 113 kuželek.

Datum: 18. 2. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa