ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

SP jednotlivců – třetí den

Souboje v Rijece vrcholí. První semifinále začínají tradičně o půl desáté, juniorky si následně o zlato zahrají od 11:50 a finále ostatních kategorií by měla začít ve 13 hodin.

Výsledky českých hráčů v 1. kole

Nikola Tatoušková – Eva Sajko(Slovinsko) 573:598 (1:3)

103, 94, 102 a 107. Skvělé plné v podaní slovinské hráčky prakticky rozhodly o osudu celého zápasu. Nikča vždy kromě druhé dráhy po první patnáctce ztrácela a v dorážce se rozdíl již téměř neměnil. Přesně tímto stylem ovládla Sajko hned první dráhu, když po plných vedla 103:87. Přechod na jedničku a výměna drah poté Slovinku přeci jenom lehce vyvedla z rytmu a Nikče se podařilo těsně vyrovnat. Jenže místo tlaku a dalšího stahování ztráty naopak česká reprezentantka hned v úvodu prohrála přes deset kuželek a totožný scénář se opakoval i na závěrečné dráze.

Natálie Topičová – Boglarka Hari(Maďarsko) 573:603 (2:2)

Naty se pustila do Maďarky hned od začátku, první plné vyhrála o 22 kuželek a zbytek dráhy si už v klidu pohlídala. Druhou třicítku sice Hari získala třemi hodovkami v dorážce (celkem 72), ale v přetahované na třetí dráze byla díky lepší dorážce pro změnu úspěšnější česká hráčka. Ta tak držela průběžné vedení 2:1 na sety a o dva kolky. Na pětce se ovšem začala brzy trápit přes prostředky, rychle prohrávala o dvacet kuželek a momentum utkání se rázem přesunulo na stranu maďarské hráčky, která si už postup utéct nenechala.

Jaroslav Hažva – Peter Nemček(Slovensko) 574:609 (1:3)

Jediný český muž ve startovním poli se v interligovém duelu pral se svým soupeřem každým hodem, ale první dvě dráhy nedokázal v závěru těsně překlopit na svoji stranu. Jarda měl poměrně smůlu a místní dráhy mu moc nepomáhaly, naopak Nemčekovi vždy kuželka nějak, až záhadným způsobem, šťastně připadla. I přesto se hráči pražského Slavoje podařilo snížit a vykřesat před poslední dráhou naději na zvrat. Pětka a její brandy se mu však, stejně jako Natce, staly osudnými, a do dalšího kola se tak neprobojoval ani pátý český zástupce.

Čtvrtfinále

  • Baranj – Huber 607:619 (1,5:2,5)
  • Abel – Wilke 515:613 (1:3)
  • Kujundžić – Nemček 596:560 (3:1)
  • Kuna – Stoklas 639:620 (3:1)
  • Sajko – Plavcak 566:570 (3:1)
  • Zlojutro – Gal 495:556 (1:3)
  • Hari – Huber 581:548 (3:1)
  • Müller – Sass 587:535 (4:0)

Semifinále

Obsazení semifinálových dvojic slibuje zajímavé vyvrcholení rijeckého poháru. V juniorské kategorii se Vladaně Obrenic, přemožitelce Barbory Pýchové, postaví Slovinka Tina Mrzljak. Druhou dvojici tvoří domácí Paula Polanscak s Němkou Selinou Thiem. Chorvatští fanoušci poženou za překvapením také Luka Pozegu proti nejlepšímu hráči prvního dne Timu Brachtelovi a velice napínavé bude sledovat duel dvou Rakušanů a spoluhráčů z Orthu Matthiase Zatschkowitsche a Lukase Temistokla.

Do semifinále se probojovala domácí reprezentantka i mezi ženami. Valentina Gal vyzve jednu ze soupeřek českých hráček z prvního kola, Evu Sajko. Druhá z nich, Boglarka Hari, se utká v duelu jasných čtvrtfinálových postupujících s Němkou Annou Müller. Postupující z obrovsky kvalitního semifinále mužů můžeme odhadovat jen velmi těžko. Rakouský hráč Lukas Huber se střetně s Němcem Christianem Wilkem a v duelu dvou nejlepších borců dosavadního průběhu poháru se Chorvat Alen Kujundžić postaví Slováku Eriku Kunovi.


Datum: 12. 2. 2023 | Sekce: Reprezentace | Autor: Jaroslav Zahrádka