ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2022/23 – 10. kolo

Rosice drží nadále vedoucí pozici v tabulce s náskokem šesti bodů na Slavii Praha.

V prvním jarním kole soutěže se hrály čtyři zápasy. Rosice měly své utkání z důvodu účasti svých hráček v SP jednotlivců v Chorvatské Rijece předehráno již minulý týden. V předehrávce jasně přehrály SKK Jičín 7:1. Bilance tohoto kola je následující. Hostující celky si na svoje konto připsaly dvě výhry. KK Jihlava zvítězila v Rokycanech a TJ Valašské Meziříčí v Přerově. Ligovou tabulku vedou jasně Rosice, které zatím neokusily hořkost porážky a na druhou Slavii Praha mají náskok šesti bodů, při jednom utkání k dobru. Oba celky z konce tabulky vyšly i v tomto kole naprázdno. Deváté Rokycany a poslední Jičín získaly zatím pouze jeden bod a na nesestupovou příčku ztrácejí po tomto kole pět bodů. V příštím kole se budou hrát opět pouze čtyři utkání. Slovan Rosice mají svoje utkání proti KK Vyškovu předehráno z důvodu účasti ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Odveta se hraje v Rosících 18.2. 2023 od 13:00 hod.

V tomto kole padly pouze tři šestistovky. Nejlepší výkon zahrála v Praze hráčka KC Zlína Michaela Bagári, když porazila 606 kuželek. Vladimíra Malínská a Vlasta Kohoutová Slavie Praha dosáhly výkonu 604 kuželek. Pořadí jednotlivkyň nadále vede Natálie Topičová Slovan Rosice 6024,93 před Lucii Vaverkovou rovněž Slovan Rosice 597,77 a Anetou Cvejnovou SKK Náchod 592,60.

KK Jihlava zajížděla v tomto kole na dráhy sestupem ohrožených Rokycan. Hostující hráčky po dobrém výkonu zcela zaslouženě zvítězily 7:1 a jsou po tomto kole na čtvrté příčce ligové tabulky. Jediný pod ve prospěch domácího celku uhrála ve střední části utkání Terezie Krákorová po výkonu 574 poražených kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrála jihlavská hráčky Lenka Concepcion, která porazila 577 kuželek.

Druhý celek tabulky Slavie Praha hostila KC Zlín v utkání, ve kterém byly úvodní a střední část zápasu hodně vyrovnané. Stav utkání před závěrečnou částí byl na získané body ze hry 2:2 a hostující hráčky měly na svém kontě 42 kuželek. Závěr zápasu vyzněl jasně ve prospěch Slavie. Její hráčky jasně dominovaly. Vladimíra Malinská 604 spolu s Helenou Gruzskovou uhrály oba body a nahrály 136 kuželek což znamenalo výhru Slavie 6:2 o 94 kuželek. Zajímavostí utkání je výhra domácí hráčky Ivany Kaanové 3:1 nad Bohdanou Jankových, když na kuželky prohrála 528:553, Nejlepší výkon v zápase podala hostující hráčka Michaela Bagári, která porazila 606 kuželek.

V Náchodě se představily hráčky KK Vyškov. Ve vyrovnaném utkání domácí hodně potrápily. Oba celky uhrály ze vzájemných soubojů tři body a tak o vítězi rozhodovaly poražené kuželky a těch měly na svém kontě o 88 více domácí hráčky, které nakonec zvítězily 5:3 a jsou v tabulce na pátém místě. Nejlepší výkon v utkání zahrála hostující hráčka Jana Vejmolová, která porazila 597 kuželek. Z domácího celku zahrála nejlépe Martina Hrdinová, který porazila 596 kuželek.

Dramatické utkání se hrálo v Přerově, kde domácí hráčky přivítaly TJ Valašské Meziříčí, které má na svém kontě v letošním ročníku pouhé dvě prohry a jsou v tabulce na třetím místě. Dařilo se jim i v Přerově. Ve vyrovnaném utkání při shodném zisku bodů ze hry nahrály v celkovém součtu o deset kuželek více a po zásluze zvítězily 5:3. Nejlepší výkon v utkání zahrála hostující hráčka Klára Tobolová, která porazila 598 kuželek. Z domácího celku zahrála nejlépe Anna Škařupová po výkonu 5902 kuželek.

Datum: 11. 2. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa