ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2022/23 – 14. kolo

Po neúplném 14. kole vede tabulku KK Zábřeh náskokem čtyř bodů na Sokol Duchcov. Oba celky v tomto kole zvítězily venku. KK Zábřeh v Rosicích a Sokol Duchcov v Přerově.

V tomto kole se hrálo pouze pět utkání. Zápas mezi Lokomotivou Trutnov a CB Dobřany byl odložen z důvodu účasti hráče na SP jednotlivců.  Ve zbývajících utkáních se z výhry radovali dvakrát hosté a třikrát domácí. Sokol Duchcov zvítězil v Přerově a KK Zábřeh v Rosicích. Tabulku vede po 14. kole KK Zábřeh s náskokem čtyř bodů na Sokol Duchcov. Třetí Lokomotiva Trutnov ztrácí pět bodů, ale má jeden neodehraný zápas k dobru. Boj o záchranu v soutěži bude hodně dramatický. Poslední jsou Rosice se ziskem sedmi bodů. Na předposledním místě jsou Klokani z Dobřan, které mají na svém kontě osm bodů.

Padlo dvanáct šestistovek. Nejlépe zahrál Lukáš Vik TJ Třebíč 637, druhý nejlepší výkon zahrál Petr Vojtíšek Centropen Dačice 630 a třetí Kamil Nestrojil TJ Třebíč 629. Pořadí jednotlivců dle dosaženého průměru z průměrů vede i nadále Michal Pytlík Spartak Přerov 627,4 před Radimem Metelkou TJ Valašské Meziříčí 601,25 a Romanem Strakou 599,46.

TJ Valašské Meziříčí hostilo v tomto kole KK Vyškov a v domácím prostředí nezaváhalo. Hráči Vyškova držel se svým soupeřem v úvodu a střední části krok. Před závěrečnou části utkání vedli dokonce o 25 kuželek. Závěr zápasu ovládli domácí hráči, když získali oba body. TJ Valašské Meziříčí nakonec zvítězilo 6:2 o 54 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí hráč Tomáš Juřík, který porazil 618 kuželek. Za Vyškov byl nejlepší Filip Kordula výkonem 582  kuželek.

Hráči Lokomotivy České Velenice hostili v jihočeském derby Centropen Dačice. Domácí hráči v tomto utkání nezaváhali a po dobrém výkonu si na svoje konto připsali dva body. Dačice držely s domácím celkem po 2/3 utkání krok v zisku bodů. Na kuželky mírně ztrácely. Závěr zápasu ovládly České Velenice, které nakonec zvítězily 6:2 o 122 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrál hostující hráč Petr Vojtíšek, který porazil 630 kuželek, z domácího celku byl nejlepší Branislav Černuška, který porazil 623 kuželek. V utkání padlo šest šestistovek.

Spartak Přerov nestačil v domácím prostředí na Sokol Duchcov. V utkání byli na zisk bodů v obou částech lepší hosté. Obě vyhráli 2:1, na kuželky byl o 103 lepší rovněž Duchcov, a to znamenalo jasnou výhru 6:2. Nejlepší výkon v utkání zahrál hostující hráč Zdeněk Ransdorf, který porazil 620 kužele. Sokol Duchcov se díky této výhře posunul na druhou příčku v tabulce.

TJ Třebíč v utkání proti KK SDS Sadská vyšel doma po dlouhé době úvod zápasu. Oba domácí hráči získali body a mírný náskok v poražených kuželkách. Úvod druhé části se vyvíjel pro domácí celek hrůzostrašně. Na první dráze prohráli 84 kuželek. V dalším průběhu se karta obrátila. Kamil Nestrojil po výborném závěru přehrál Martina Schejbala 3:1 629:617. Ve druhé dvojic museli domácí střídat. Petr Benedikt již nedokázal ztrátu eliminovat. Třebíč tak vedla před závěrem utkání 3:1 o 29 kuželek. V závěru zápasu podal výborný výkon domácí hráč Lukáš Vik, který porazil 637 kuželek a pečetil tak výhru Třebíče 7:1 o 108 kuželek. Z hostujícího celku byl nejlepší Martin Schejbal, který porazil 617 kuželek.

Rosice doma opět nepřesvědčily. Tentokrát nestačily na KK Zábřeh. Utkání prohrály 5:3 o 68 kuželek a jsou v tabulce poslední se ziskem sedmi bodů a ztrátou tří kuželek na předposlední TJ Valašské Meziříčí. Domácí dlouho drželi se svým soupeřem krok, ale závěr zápasu jim vůbec nevyšel. Prohráli oba duely a ztratili 82 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí hráč Jiří Zemek, který porazil 593, z hostující ho celku byl nejlepší Adam Mísař výkonem 590 kuželek.

Datum: 11. 2. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa