ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

SP jednotlivců – první den

Dnes dopoledne startuje juniorskými kategoriemi Světový pohár jednotlivců. Na programu jsou první kola i následná čtvrtfinále a do akce se chystají také Barbora Pýchová a Ondřej Stránský. Oba čeští reprezentanti nastoupí ke svým zápasům od 10:40.

Soutěž je již rozlosovaná, a tak známe soupeře českých hráčů. Barboru Pýchovou čeká Vladana Obrenic, jež hájí na klubové úrovni barvy KK Alimenta Novi Sad. Srbská hráčka sice může být nepříjemnou soupeřkou, ale rozhodně se neřadí k hlavním favoritkám soutěže. V případě postupu by ve čtvrtfinále Báru, která patří v letošní sezóně k nejlepším hráčkám vídeňského KSV, čekala vítězka duelu Caroline Futschek (Rakousko) – Tea Repnik (Slovinsko).

Oproti tomu silnějšího soupeře, než je ten Ondřeje Stránského, byste ve startovním poli juniorů hledali hodně těžko. Ondra sice letos prokazuje velmi dobrou formu, když se s průměrem velice těsně pod hranicí 600 drží v TOP5 hráčů naší první ligy, ale proti Matthiasi Zatschkowitschovi, jednomu z favoritů na celkový triumf, ho čeká velmi náročná šichta. Rakouský reprezentant je totiž jedním z nejlepších hráčů tamní Superligy, které s průměrem 677 kuželek aktuálně vévodí mezi jednotlivci. Vítěz utkání narazí v dalším kole na lepšího z dvojice Mateusz Gozdzik (Polsko), Florian Thaler (Itálie).

Veškeré dění z Chorvatska můžete sledovat pomocí živého přenosu na youtube kanálu pořadatele. V průběhu dne Vám navíc budeme přinášet aktuální informace na facebookových stránkách ČKA a večer se můžete těšit na souhrnný přehled.


Datum: 10. 2. 2023 | Sekce: Reprezentace | Autor: Jaroslav Zahrádka